Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Po "roztopach" chcę zapalić a tu zonk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :hi: mam dość nieciekawą sytuacje do opisania: dzień zaczął się całkiem dobrze, rano było +4 :naughty: więc autko ładnie mi odmarzło, wszystko się roztopiło i cały fura była wolna od lodu i śniegu, zapaliłem auto wszystko było ok, problem pojawił się pod wieczór, kiedy to znów temp. była na minusie i wszystko przymarzało. Wychodzę od kumpla ok godz 22:00 chcę odpalić a tu zonk :wallbash: Przekręciłem kluczyk, poczekałem aż kontrolki zgasną, po czym przekręcam kluczyk do końca a tu wielkie nic :wallbash: :wallbash: :wallbash: Dopiero po 2-3 sek. trzymania kluczyka auto zakręciło i odpaliło. Wiecie może skąd to opóźnienie ?? Czy to może być wina "roztopów" i wody która się gdzieś dostała??

Opublikowano
Wiecie może skąd to opóźnienie ??

trudno powiedzieć ..ale przy puszczam ze może sie kończyć kostka stacyjki

posprawdzaj jeszcze wszystkie główne styki(+) i masę (-)

Opublikowano

Obstawiam kostkę stacyjki. Miałem bardzo podobne objawy. Koszt wymiany nie jest wielki i proponuje zająć się tym tematem w miarę szybko bo któregoś dnia........ :gwizdanie:

Opublikowano

kostka stacyjki albo rozrusznik :mysli:

Opublikowano

Dzięki Panowie za pomoc, biorę się za wymianę kostki, choć o dziwo na drugi dzień zapalił na dotyk :naughty: Ale nie ma co ryzykować i kostkę wymieniam. Pozdrowionka i szerokości :hi: