Flow Opublikowano 21 Grudnia 2010 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Mam problem Samochód nie chce odpalić. Wymieniłem świece, plastikowy zaworek na filtrze, została sprawdzona pompa wtryskowa (działa), została sprawdzona szczelność pompki paliwa w zbiorniku, wymienione węże od filtra do pompy i węże od wtrysków, został założony dodatkowy zaworek zwrotny na zasilaniu przed filtrem. Nie wiem gdzie już szukać przyczyny. Samochód cały czas się zapowietrza. Po odpowietrzeniu ładnie zapala i śmiga aż milo ale po nocy nie mozna go odpalić . POMOCY ;( 3 tydzień już walczę
Flow Opublikowano 21 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2010 wtryski sprawdź A to może być przyczyną zapowietrzania?
xDiselx Opublikowano 21 Grudnia 2010 Opublikowano 21 Grudnia 2010 a ile masz paliwa w zbiorniku?? znajomy mial podobny problem ze nie mogl odpalic wymienial pompke i cudowal z wezykami w koncu jego mechanik nie wiedząc co jeszcze sprawdzac zalal do polowy zbiornik i o dziwo auto odpalilo po chwili krecenia normalnie, stad pytanie o ilosc paliwa w baku, moze gdzies w dolnych partiach wezyka alapal syf i sie zapowietrza czy cus.
Flow Opublikowano 23 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2010 a ile masz paliwa w zbiorniku?? znajomy mial podobny problem ze nie mogl odpalic wymienial pompke i cudowal z wezykami w koncu jego mechanik nie wiedząc co jeszcze sprawdzac zalal do polowy zbiornik i o dziwo auto odpalilo po chwili krecenia normalnie, stad pytanie o ilosc paliwa w baku, moze gdzies w dolnych partiach wezyka alapal syf i sie zapowietrza czy cus. Okej dałem cynk do mechaniora zaraz to wypróbuje [br]Dopisany: 21 Grudzień 2010, 16:13_________________________________________________Znalazłem przyczynę. Zepsuty był korek wlewu paliwa i podczas kręcenia nie odpowietrzało i tworzyło się podciśnienie
Rekomendowane odpowiedzi