Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dzisiaj mialem niemila sytuacje uderzylem lekko przodem w inny samochod. Dogadalismy sie i sporzadzilismy protokol. Teraz mam takie pytanie mam AC w warcie. Jak mam podejsc w tej sytuacji z odszkodowaniem. Na co uwazac.Dodam iz samochod jest mi bardzo potrzebny na codzien w zwiazku z tym iz lampy maja zaczepy pourywane to lekko drucikiem je przy zaczepach splatalem. Ubezpieczyciel sie nie doczepi do tego ze cos bylo kombinowane? Uszkodzeniom ulegla maska grill troche zderzak i pourywane zaczepy lamp. Dodam ze mam zderzak od S4 grill rs4 to takie 2 dla mnie wartosciowe rzeczy. Podczas wyceny odszkodowania policza mi za zderzak od S4 i grill od rs4 czy wedlug zwyklej A4. I ile moge dostac odszkodowania +-?

Opublikowano

Prawdopodobnie za zwykły bo tak masz ubezpieczony :) poprostu modyfikacje przy AC należy zgłaszać w jakims tam stopniu bo inaczej kręcą i liczą po cenach fabrycznego A4 :gwizdanie:

Opublikowano

rozumiem a ile mniej wicej moge liczyc z odszkodowania? I ile znizki mi pojdzie jak 60% jest

Opublikowano

rozumiem a ile mniej wicej moge liczyc z odszkodowania? I ile znizki mi pojdzie jak 60% jest

zniżki to 10%

Jak pojedziesz na wycene to powiedz głąbowi że to zderzak taki i taki moze Ci sie uda wyciagnąć cos wiecej :gwizdanie:

Opublikowano

Jeśli miałbyś udokumentowany zakup w/w 2 elementów - jest szansa.

Zapewne już po oględzinach i możliwe, że Twoja opcja AC obejmowała pojazd zastępczy lub koszt postoju uszkodzonego mienia.

Nie powinno być problemów z "poprawkami" reflektorów, gdyż nie przyczyniłeś się do zwiększenia szkody w ten sposób.

Bez zdjęć ciężko stwierdzić kwalifikację elementów i ustalić wysokość szkody.

Pozdrawiam

arielka