Greg a4 Opublikowano 26 Grudnia 2010 Opublikowano 26 Grudnia 2010 Witam .Mam kłopot przy rozpalaniu po nocnym postoju .Mój audik chwyta tak jakby nie na wszystkie garki i z ciemnosiwym dymem do momentu kiedy sie nie rozgrzeje. Wymieniłem nowe świece 6 sztuk NGK d-power ,nowe węrzyki powrotne i filtr paliwa ,paliwo idzie bez bąbli .zacząłem więc regulacje kąta wtrysku .ustawiłem na 4. ATDC -to pracował bardzo pięknie icicho ale spaliny bardzo gryzły w gardło i rano załapał dopiero za drugim długim kręceniem .Ustawiłem jeszcze raz w gupie 04 bs pozycja 000 kąt wtrysku wynosi 2,2-2,4 ATDC 100.2 % LATE po zmianie bo silnik cyklicznie przestawia sie wyszło ok 15.6 BTDC- i tu sie troche nie zgadza bo w Vag comie jest tolerancja do 14 .A teraz po przełączeniu nagrupę 004 obserwuje wychodzi obroty 766 dalej 1.0 ATDC i obok 0.8-1.0 ATDC .JAk mam to rozumieć ? Dlaczego kąt w obydwu grupach nie jest taki sam skoro ustawiłem na 2.2-2.4 .Czyżby rozrząd żle zrobiony?
Muskel1 Opublikowano 26 Grudnia 2010 Opublikowano 26 Grudnia 2010 A silnik mial temperature robocza? Powinienes miec 2°ATDC w BS 004 na late.
przemik Opublikowano 27 Grudnia 2010 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Pokaz logi 004 Basic Setting i 004 statyczne...
Greg a4 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2010 Dzisiaj nie dam rady ale zrobie
Rekomendowane odpowiedzi