Skocz do zawartości
IGNOROWANY

A4 quattro 1.9TDI '99-tylne zaw: czy pasuje wózek od 1.8T ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich !

To moja pierwsza wizyta na tym forum, a wiec tym bardziej pragne sie przywitac ! Kupilem auto jak w temacie (wersja po liftingu) z uszkodzonym tylnym zawieszeniem i musze wymienic caly wozek. Jak sie okazuje bardzo trudno znalezc cos takiego. Jedyne co znalazlem, to wozek z 2001r. (wlasciciel mowi ze do do wersji ponizej 2001) ale z silnikiem 1.8 Turbo. Chcialbym sie dowiedziec, czy ktos przerabial juz ten temat i czy to zawieszenie bedzie pasowac do 1.9 TDI 110 PS ? Bardzo prosze o mozliwie szybka odpowiedz, bo terminy gonia (jestem juz umowiony w warsztacie) Z gory dziekuje !

Piotr

Opublikowano

zapraszam najpierw do newbie kolege :wink:

Opublikowano

Obiecuje, ze to zrobie jak tylko autko bedzie gotowe, ba jak narazie to dopiero co przyjechalo z Niemiec i jeszcze nie jezdzi :( Jak juz wszystko zalatwie, to zrobie fotki i przedstawie sie jak nalezy, a tymczasem bardzo prosze o odpowiedz.

Opublikowano

trzeba by bylo w etce sprawdzic ale watpie czy spasuje

Opublikowano

z b6 nie pasuje do b5

Opublikowano

poczekaj az inni sie wypowiedza

[ Dodano: 2006-08-24, 14:01 ]

mysle ze silnik nie ma znaczenia jesli chodzi o tylne zawieszenie

Opublikowano

W roczniku od 99 od numeru 8D-X-199 999 wystepowaly ramy o numerze: 8D0 505 235 D lub H az do konca modelu B5.

Nie bylo roznicy od jakiego silnika, jedyna roznica polegala na koncówce numeru "D lub H" a czym w rzeczywistosci sie one roznilo to juz ja nie wiem.

Pozniej jak bede mial czas wrzuce zrzut z ekranu.

rama.jpg

Opublikowano
W roczniku od 99 od numeru 8D-X-199 999 wystepowaly ramy o numerze: 8D0 505 235 D lub H az do konca modelu B5.

Nie bylo roznicy od jakiego silnika, jedyna roznica polegala na koncówce numeru "D lub H" a czym w rzeczywistosci sie one roznilo to juz ja nie wiem.

Pozniej jak bede mial czas wrzuce zrzut z ekranu.

Super ! To juz mi duzo pomoze, naprawde dzieki ! A czy wiesz, w ktorym miejscu jest wybity ten numer ?

Opublikowano
A czy wiesz, w ktorym miejscu jest wybity ten numer ?

To juz ciezko powiedziec ale powinien byc widoczny z innymi numerami i z data produkcji. Wymontuj to sie przekonasz co i jak.

Opublikowano

Jeśli kolega pisze o sedanie po 2 lifcie to w 2001 już był robiony model B6 i trzeba dobrze się przyjrzeć, chyba że to dotyczy Avanta to B5 robione były do 2001r.