Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AHL] problem z wysokościa zawieszenia, pęknięta sprężyna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

koledzy klubowicze stwierdziłem że mam pęknięty dolny zwój sprężyny tylnej(tylko z jednej strony).zbiegło się to z montażem instalacji gazowej i teraz nie wiem czy tył samochodu w stosunku do przodu stoi niżej przez tą pękniętą sprężynę czy przez założenie instalacji.dodam jeszcze że samochód ma hak i prawdopodobnie poprzedni właściciel jeździł czasami z przyczepą.prosił bym o kilka fotek waszych niuń z instalacjami jak powinny stać(na normalnym standarowym zawieszeniu) i czy wystarczy wymienić tylko tą pękniętą sprężyne?????

Opublikowano

Sprężynę i tak musisz wymienić,a najlepiej parami. Instalacja LPG nie waży aż tyle,żeby auto całkowicie siadło na glebę. Osobiście widziałem kilka A4 z LPG i nie było różnicy z moją,która nie ma gazu.

Poza tym jeśli chcesz zobaczyć jak wyglądają :a4fan: z LPG to wystarczy wejść do działu Moja A4 .

Opublikowano

dziękuje CAYENNE za odp. w tamym dziale byłem ale ja konkretnie potrzebuje z boku na równym,a tam z tym różnie bywa

Opublikowano

Tak jak napisał cayenne sprężyny wymieniaj parami.

Skoro masz hak, pękniętą sprężynę to pewnie tylne zawieszenie dostało w d*pę i amortyzatory oraz sprężyny są do wymiany.

Wymień tylne amortyzatory na nowe a sprężyny możesz zastosować już w/g upodobań standard albo gleba.

Pisałem Tobie już w innym temacie że butla nie powoduje takiego obniżenia zawieszenia.

Przy okazji tu galeria naszych felg z podanymi obniżeniami