Pawcio A4 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Witam kolegów! Zaznaczam na początku iż wszystkich identycznych objawów jak u mnie u kolegów z forum nie znalazłem. Mój problem mianowicie jest taki : Odpalam samochód na zimnym silniku ruszam gwałtownie do przodu kola zaczynają buksować (na śniegu) miga kilkakrotnie kontrolka ESP a po chwili na desce rozdzielczej zapala się wielki napis BREAK, kontrolka ABS, ESP, a wraz z nimi jeszcze kilka kontrolek, od tego momentu w aucie znika ABS, Nie ma kontroli trakcji. Na ciepłym silniku zapala mi się to rzadziej, np. kiedy samoistnie chce wprowadzić auto w poślizg, po kilku gwałtownych ruchach kierownicą od prawej do lewej kontrola reaguje zaś później wyswietla mi te wszystkie kontrolki. Kiedy zgaszę auto powraca wszystko do normy. Zaznaczę iż po zapaleniu się błędu break światła stop działają. Akumulator mam raczej dobry choć ręki nie dam uciać. To auto mam od niedawna więc nie wiem co ktoś przy nim kręcił, dodam także że skrzynia jest multitronic. Chłopaki mam nadzieję że pomożecie bo nie da im się normalnie jeździć, w razie czego mogę wstawić film z tym owo przypadkiem. Pozdrawiam i czekam na pomoc
login642 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Opublikowano 29 Grudnia 2010 najlepiej podpiąc VAGa pewnie jakis czujnik swiruje i sprawdz poziom płynu hamulcowego
Pawcio A4 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2010 No tak tylko narazie nie mam za bardzo gdzie jutro sprawdzę poziom płynu,,ps a jaki rodzaj jest przeznaczony dla tego modelu?
Rekomendowane odpowiedzi