pawelwor Opublikowano 2 Stycznia 2011 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Jak w temacie. Czy pasuje plug&play i czy jest mocniejsze od tego z 1.9? I jak z dmumasem?
rafal102 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Nie pasuje. do 1.9 TDI pasuję tylko i wyłacznie do silników ułożonych po szerokości wtedy wiem, że montuje się od VR6 sprzęgła, ale silniki ułożóne po długości mają inne sprzęgła. Z tego co wiem to od 2.8 sprzęgło jest 240mm a ty masz 228mm .
pawelwor Opublikowano 2 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2011 Mam przez to rozumieć, że zostaje mi tylko wzmocnienie obecnego sprzęgła i ewentualne założenie jednomasa?
MAGIC87 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Opublikowano 2 Stycznia 2011 to ile masz takm koxu podlane? ze az takie zabiegu trzeba
pawelwor Opublikowano 2 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2011 BRD, 216, 11, IC z alfy i po mocniejszym wciśnięciu gazu (głównie na wyższych biegach) odzywa się dwumas... Ile z tego wyszło nie mam pojęcia.
Armi Opublikowano 2 Stycznia 2011 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zawsze można wrzucić sprzęgło AWX Jest mocniejsze ale dwumas jest identyczny jak w AFNie.
pawelwor Opublikowano 2 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zawsze można wrzucić sprzęgło AWX Jest mocniejsze ale dwumas jest identyczny jak w AFNie. jest tylko trochę mocniejsze, a to mi nie wystarcza Już lepiej wzmocnię chyba...
rafal102 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Opublikowano 3 Stycznia 2011 kolego to zrobiłeś takie mody i nie byłeś nigdzie na programie..?? Włożyłeś tylko osprzęt i nic w ECU nie ruszane..?? Co do sprzęgła.. to możesz również wymienić skrzynię na 6 biegową ze sprzęgłem 240mm i mocnym dwumasem i jeździsz i się śmiejesz.. Albo wymiana na sztywne koło zamachowe.
pawelwor Opublikowano 3 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2011 Oczywiście, że byłem w tune-up i to Robert mi powiedział, że sprzęgło z awx jest tylko troszeczkę mocniejsze i że na quattro lepiej jednomas (czy jakoś tak ) Co do sprzęgła.. to możesz również wymienić skrzynię na 6 biegową ze sprzęgłem 240mm i mocnym dwumasem i jeździsz i się śmiejesz.. Albo wymiana na sztywne koło zamachowe. W aż takie koszta nie chcę się pchać...
MAGIC87 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Opublikowano 3 Stycznia 2011 sprzegło a AWX wytrzyma spokojnie 400-410 Nm a watpie zeby AFN tyle wykrecil
Armi Opublikowano 3 Stycznia 2011 Opublikowano 3 Stycznia 2011 sprzegło a AWX wytrzyma spokojnie 400-410 Nm a watpie zeby AFN tyle wykrecil AFN jak AFN, nawet pompa 11 tyle nie wydmucha To nie pompowtryski.
Kowi87 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Opublikowano 3 Stycznia 2011 ten setupik da Ci ze 180ps i nie wiecej :gwizdanie: jak chcesz cos sensownego co wytrzyma to załóż albo dwumasa z wzmocnionym sprzęgłem albo jednomasa ze wzmocnionym sprzęgłem, momentu i tak nie osiagniesz na poziomie 400nm :gwizdanie: wiec w sumie zestawik AWX też by sie nadał 350nm bez problemu zniesie seryjny komplecik od AFNa
Łaszczu Opublikowano 3 Stycznia 2011 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Generalnie kolego nie polecam Ci zakładanie jednomasa! Są takie drgania że masakra.Wiem bo aktualnie mam taki zestawi jestem Mega niezadowolony.Przy Ośce to się sprawdza ale nie przy Quattro. Kolega Kowi87 dobrze prawi.
pawelwor Opublikowano 3 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zależy mi na jak najdłuższej trwałości, ale jeśli już któraś z rzędu osoba twierdzi, że przy jednomasie na quattro są duże drgania to jednak uzbieram więcej kasy i wezmę dwumasa Ile do skarbonki muszę odłożyć na nowe sprzęgło awx + wzmocnienie u radzika i dwumas?
Kowi87 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Opublikowano 3 Stycznia 2011 komplet nowy z dwumasem to z 1700pęknie ja za tyle rok temu kupowałem seryjne, wzmocnienie to z min 500zł, w sumie sprzęgło to mozesz kupić używane bo i tak będzie "obdarte ze skóry" przy zabiegu :gwizdanie:
pawelwor Opublikowano 3 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2011 komplet nowy z dwumasem to z 1700pęknie ja za tyle rok temu kupowałem seryjne, wzmocnienie to z min 500zł, w sumie sprzęgło to mozesz kupić używane bo i tak będzie "obdarte ze skóry" przy zabiegu :gwizdanie: to rozumiem sensowniej oddać obecne sprzęgło, które mam zamontowane do radzika, które będzie wzmocnione i zregenerowane i kupić tylko dwumasa?
Łaszczu Opublikowano 3 Stycznia 2011 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Ponoć można założyć dwumasa 240mm ale trzeba zebrać 1mm z obudowy sk.b. Spróbuje obcykać ten temat. Pozdro
Kowi87 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Opublikowano 3 Stycznia 2011 komplet nowy z dwumasem to z 1700pęknie ja za tyle rok temu kupowałem seryjne, wzmocnienie to z min 500zł, w sumie sprzęgło to mozesz kupić używane bo i tak będzie "obdarte ze skóry" przy zabiegu :gwizdanie: to rozumiem sensowniej oddać obecne sprzęgło, które mam zamontowane do radzika, które będzie wzmocnione i zregenerowane i kupić tylko dwumasa? ja taką opcje brałem u siebie pod uwage, gdyby seria nie wytrzymała podczas strojenia obeszło sie
rafal102 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Opublikowano 3 Stycznia 2011 1700zł za nowe.. a mi udało się wymienić skrzynię na 6 biegowym wraz z kompletnym sprzęgłem i wszystkim co jest potrzebne do przełożenia skrzynia z 5 na 6 ze sprzęgłem 240mm za 1800zł. także temat do przemyślenia.
pawelwor Opublikowano 3 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2011 1700zł za nowe.. a mi udało się wymienić skrzynię na 6 biegowym wraz z kompletnym sprzęgłem i wszystkim co jest potrzebne do przełożenia skrzynia z 5 na 6 ze sprzęgłem 240mm za 1800zł. także temat do przemyślenia. po prostu dobrą okazję trafiłeś
Rekomendowane odpowiedzi