Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 AFN] Tektura wewnątrz między dachem a tapicerką

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :hi: mam pytanko jak w temacie trochę dziwna sprawa , w związku z tym że w środku auta podświetlenie mi coś nie łączy wyciągałem je rozbierałem czyściłem styki tej małej kostki i dalej mi przerywa ale konkretniej chodzi mi o to że znalazłem miedzy dachem a tapicerką tekturę,

jest szeroka ok 50cm ale chyba nie jest pod całym dachem da się nią poruszyć i zastanawiam się kto i po jaki ch.j ją tam wsadził :kwasny:, zauważyłem też że tapicerka z tyłu nie trzyma się na tej blasze po środku ale tylko po bokach jak by wcześniej była wysuwana i wsuwana nie rzuca się to w oczy ale jak się wie to nie daję mi spokoju :mysli: niżej fotki

6a3d77fa7beaa1cam.jpg9198b13286680b0em.jpg

jakieś sugestie? może poprzedniemu właścicielowi w niemcowni zimno było i sobie docieplił środek :polew: zdejmował ktoś tapicerkę dachową ? dużo przy tym roboty? u mnie w słupkach niby są kurtyny więc boję się je ruszać i szukam etki żeby sprawdzić jak to wszystko jest mocowane , może jakiś link? pozdrawiam :hi:

Opublikowano

Może to jest to wzmocnienie dachu (wytłumienie) poz.nr.1 :mysli:

podsufitka.jpg

Opublikowano

Słabo to widać na fotkach ale to może być to co pisał chriss.

Opublikowano

tak to wygląda bo po co miał by ktoś jakiś kawał kartonu montować na dachu :mysli: chyba że se ocieplał furacza :polew:

Opublikowano

Różne ludziska mają pomysły.

Opublikowano

Dobrze że waty szklanej tam nie znalazłem :polew: albo innego gówna , mi ten garton wygląda jak by go ktoś tam wsadził po telewizorze :polew: nie widać na szczęście żadnych rysunków ani napisów ale czy fabryka audi pakowała by pod dach jakąś postrzępioną tekturę ? a to wzmocnienie dachu ma takie zaokrąglone wcięcie od tyłu na środku więc widać by to było po zdjęciu tylnej lampki a nie widać :mysli:

Opublikowano

Hehe ktoś przemycał kartony do telewizorów może :polew:

A tak serio to niech ktoś się wypowie kto wybebeszył parę takich aut.

A może chciał sobie wygłuszyć nieco autko :polew:

Opublikowano

albo rozpychał miejsce na wagony fajek :polew: a pózniej dilerka heheh , a no niech ktoś się wypowie co rozbierał już podsufitkę :gwizdanie:

Opublikowano

w a4 B5 miedzy dachem a podsufitka jest właśnie karton raczej fabrycznie już w kilku widziałem takie kartony.