Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Jaka skrzynia w boczek sedana

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Planuje wykonać skrzynię w lewą wnękę bagażnika w sedanie.

Jeden Pan z alledrogoPL polecił żebym zabudował cały bok lewej strony.Koszt takiej usługi to jakieś 150zł :kwasny:

Wiadomo, że najlepiej cieszą rzecz wykonane samemu :decayed:

dlatego pytanie do was

1 Jaki litraż powinna mieć skrzynia pod 25cm głośnik no i jak to obliczyć/przeliczyć

2 Czy ktoś może wykonywał taki projekt i am wszystkie wymiary??

3 Z jakiej grubości mdfu to wykonać

4 Jakiego typu skrzynię wykonać-zamkniętą czy bass reflex

Jeżeli temat był to proszę o jakiś namiar bo nie znalazłem.

Dodam, że interesuje mnie muzyka z basem wyłącznie w aucie a nie 300 metrów przed i za autem :cool1:

Pozdrawiam

Opublikowano

Dzięki bardzo.

Na pewno coś wymodzę z tego :>

Opublikowano

jaka gotówka dysponujesz na ten projekt?

Opublikowano

Nie zastanawiałem się nad tym ile mam na to wydać.

Wiem, że chcę to zrobić dobrze.Sama obudowa raczej drogo nie wyjdzie-gorzej głośnik

Czy 500zł styknie??

Opublikowano

no skoko. tylko powiedz czym chcesz do napędzać?

Opublikowano

dostałem wzmacniacz od znajomego - nie wiem czy jest dobry i czy da radę dlatego pierw chciałem skonstruować tą skrzynię w boczku bagażnika.

dopiero później chciałem patrzeć ten wzmacniacz.

Wzmacniacz to peiying poniżej przedstawiam ten model co posiadam.Głośnika basowego jeszcze nie mam ale na pewno ma mieć 25cm

Ps-Zaznaczę, że zależy mi na dobrej jakości dźwięku nie koniecznie musi być głośno na 3 ulicę

http://allegro.pl/wzmacniacz-peiying-py2000-aluminium-4-kanly-mosfet-i1389870421.html

A masz jakiś pomysł na tą zabudowę??

Opublikowano

A możesz to uzasadnić??

co takiego jest w nim nie tak??

Opublikowano

A możesz to uzasadnić??

co takiego jest w nim nie tak??

wszystko, a przede wszystkim nie uzyskasz efektu który Cię interesuje "Ps-Zaznaczę, że zależy mi na dobrej jakości dźwięku nie koniecznie musi być głośno na 3 ulicę"

Opublikowano

Wiem, że to nie jest najlepszy wzmacniacz.

Jak możecie to podajcie dokładne parametry które liczą się w wzmacniaczu, na które zwracać się powinno uwagę.

Bo pisanie po prostu że to zły sprzęt to mało przekonywujące. Może jak bym miał porównanie w odsłuchu to pewnie nawet bym się nie pytał.

Pozdro

Opublikowano

jeżeli nie wierzysz na słowo, jesteśmy mało przekonujący to kup głośnik podłącz ten wzmacniacz i zobaczysz efekt,

jeżeli Cię usatysfakcjonuje to ok :good: jeżeli nie, na śmiecie, wybierzemy coś przyzwoitego

Opublikowano

Wierze wam, że to słaby sprzęt :cool1:.Chciałbym po prostu zasięgnąć wiedzy co decyduje(jakie parametry) o tym że wzmacniacz jest do d....y.

A druga sprawa. Skoro to wzmacniacz do bani to co polecacie(jaki zestawik w miarę ceny do 400zł)?jaki Wzmacniacz+głośnik 25cm w boczek sedana pod zabudowę?

I jaki typ skrzyni zastosować.

Opublikowano

Mając 400 zł jesteś skazany na używany wzmacniacz. Moim zdaniem to lepiej bo można poszukać fajne używki niż skazywać się na nowe świecące i migające na różowo "nówki".

Intertechnik mds 08 w skrzyni br + coś co da minimum te 100 W rms przy 4ohm. Używana alpina, axton, denon , sony starszej serii xm, philips dap i pewnie coś jeszcze o czym zapomniałem w tej chwili.

Konkretne sugestie dla kolegi mile widziane.