Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 2.8 QT] spalanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Niedawno nabylem cacucho , ale moze ktoś mnie oswieci ile ono moze palic bo narazie jeszce bylo tankowania do pełna, ale i tak wydaje mi sie ze pije nieźle. :evil: Porsze o odpowiedz czego sie moge spodziewac po moim latawcu :mrgreen: Pozdrawiam

Opublikowano

moj srednio 12/100 50/50 miasto trasa. pod koniec wrzesnia bede jechal do polski to zobacze ile spali w trasie mysle ze ok 8/9 l 100 km. jak masz ciezka noge w miescie powyzej 15. ale warto bo super polaczenie silnika , napedu i skrzyni biegow. naprawde fajnie sie jezdzi. aha , no i prawie zawsze z klima.

Opublikowano
moj srednio 12/100 50/50 miasto trasa. pod koniec wrzesnia bede jechal do polski to zobacze ile spali w trasie mysle ze ok 8/9 l 100 km. jak masz ciezka noge w miescie powyzej 15. ale warto bo super polaczenie silnika , napedu i skrzyni biegow. naprawde fajnie sie jezdzi. aha , no i prawie zawsze z klima.

potwierdzam, auto ma apetyt na paliwo, ale co się dziwić - konie lubią pić :mrgreen:

Opublikowano
  • Autor

Witam.

Czy moze orintujecie sie jakie wartosci powinien pokazac vag. Bede sie w poniedzialek wybierał na Vag`a i ciekaw jestem jak to bedzie wygladalo. Na jakie wartosci zwrócić uwage.

Pozdrawiam.

p.s.

Co do kulturki jazdy tym autkiem zgadzam sie z kolegami.Przerosło moje najśmielsze oczekiwania. Jestem zachwycony. Latawiec niezly trzeba cągle lukac na zegary bo mozna sie przewieźć. :grin: [/code]

Opublikowano

hehehhe... tez jestem ciekawy tego,

zamierzam kupic takie autko w biturbo 250 KM i jesli bedzie mus - bedzie wstawiony gaz jakiejs super generacji

Opublikowano
  • Autor

Co do 2.7 Turbo to sie zgadza tu musisz jeszce bardziej uwazac, kolega posiada taka i jest zachwycony. Mi 2.8 wystarczy jest czym latac. Pozdrawiam.

Opublikowano

co do silniczka to macie jedne z lepszych jednostek w gamie audi a apetytowi przy tej mocy niema się co dziwić. Postaram się zbliżyć do Was moca silnika a momentem może nawet przeskoczyć :grin: zobaczymy jak u mnie wyjdzie ze spalaniem ( mimo że mam lpg )

Opublikowano
Co do 2.7 Turbo to sie zgadza tu musisz jeszce bardziej uwazac, kolega posiada taka i jest zachwycony. Mi 2.8 wystarczy jest czym latac. Pozdrawiam.
Kolega Tomboy zamiaruje zakupic 2.8 biturbo!!! Taka przeróbeczka z VTG z glowicami i osprzetem od 2.7T
Opublikowano
  • Autor

Już znalazlem książkowe 7,5/10,9/16 l/100 km

Ciekawe jak bedzie w praktyce. :mrgreen:

Opublikowano

Do tej książki dodałbym po 2 litry :mrgreen: , a reszta pewnie już zależy od tego jak ciężki sandał :twisted:

Opublikowano
Kolega Tomboy zamiaruje zakupic 2.8 biturbo!!! Taka przeróbeczka z VTG z glowicami i osprzetem od 2.7T

podobno :lol:

Opublikowano
  • Autor
Do tej książki dodałbym po 2 litry :mrgreen: , a reszta pewnie już zależy od tego jak ciężki sandał :twisted:

Dokładnie tak to widze, według mnie w lekkich klapeczkach na mieście zassa ze 12-13 litrów, no a jak sie założy ciężkie kapcie to i 16 wypali :twisted:

Opublikowano

Dokładnie tak to widze, według mnie w lekkich klapeczkach na mieście zassa ze 12-13 litrów, no a jak sie założy ciężkie kapcie to i 16 wypali :twisted:

przy ciężkiej nodze, robi się wir w baku, i 16 może być mało :mrgreen:

Opublikowano

Niebawem czeka mnie wymiana oleju i zastanawiam sie czy zalać syntetyk czy pora już pół (przebieg 140 tyś) .Średnio wymieniam olej co 10 tyś i dolewam ok 0,8 litra miedzy wymianą.

Pikuś: co ma spalanie do wymiany oleju??

Prosze patrzec gdzie sie pisze.

Opublikowano

Zalej dobrego oleju, np. MOTULa.

Jak bierze 0,8 na 10kkm to zalalbym juz Semi Syntetyczny.

Opublikowano
  • Autor

Witam.

Spalanie -spalaniem ale autko jest zarypiste i sprawia kupe radochy. Dobrze ze ma sie swiadomość co za cudo siedzi pod maska i jakies sieszne podpuchy nie ruszaja. Ostatnio przegonilem bryczke za plecami zostaly inne autka i poprostu zrobilo sie milo...

Już nawet spalanie tak nie bolało :mrgreen: Pozdrawiam.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A4 2,8 30V FWD manual - bardzo ciężka noga (opinia znajomych):

w mieście nigdy nie spalił więcej niż 12,5L/100

w trasie nigdy nie spalił mniej niż 9L/100 (100-120 km/h), raczej koło 10,5L/100 (120-160km/h)

max w trasie 16L/100 (Poznań-Stryków ok.200km w 55 min.)

Tak swoją drogą, to sprawdzałem różnice w paliwie na A2 (Stryków-Poznań-Stryków):

PB95 z Neste - Vmax 245

PB98 Verva z Orlenu - Vmax 260 (oczywiście licznikowe), dla chętnych mam filmik kręcony komórką, ale łapa mi już trochę latała i słabo widać. Mam też fotkę w lepszej jakości, tylko że przy 250km/h.

WaceX

A4 2.8 V6 30V FWD

CBR 1100 XX (164KM) RWD

witaj kolego ale pomyliles chyba dzialy i zawedrowales tu zamiast do NEWBIE!!

Opublikowano

znajomi pewnie przyzwyczajeni do wolnych aut i wydawalo im sie, ze masz bardzo ciezka noge a jezdziles powoli :) max 12,5 to strasznie malo, jestem pewien, ze mozna wyciagnac z tego silnika jakies 4-5l wiecej :)

Opublikowano

znajomi pewnie przyzwyczajeni do wolnych aut i wydawalo im sie, ze masz bardzo ciezka noge a jezdziles powoli :) max 12,5 to strasznie malo, jestem pewien, ze mozna wyciagnac z tego silnika jakies 4-5l wiecej :)

i nie trzeba, dużo się starać :mrgreen:

Opublikowano
znajomi pewnie przyzwyczajeni do wolnych aut i wydawalo im sie, ze masz bardzo ciezka noge a jezdziles powoli
musze sie zgodzic z pet3r