Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Instalacja gazowa z Belgii i Holandii.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie jest sprawa, wybieram się w poniedziałek lub wtorek do Wawy po tą Astrę http://otomoto.pl/opel-astra-elegance-ful-opcja-gaz-C15676448.html

dla kolegi bo nadal szuka auto i jest w tym Oplu instalacja gazowa (auto sprowadzone z Belgii), instalacje zakładane w samochodach z Belgii i Holandii mają instalacje po lewej stronie i czy w razie usterki takiej instalacji nie będzie problemu z serwisowaniem takiej instalacji u nas :?:

Bo wiadomo u nas nie zakładają po lewej stronie instalacji.

Wg mnie jak by się coś miało dziać w takiej instalacji to tylko reduktor się wymienia bo butlę i kable przecież zostają :?:

Nie miałem nigdy instalacji gazowej dlatego nie do końca jestem w temacie :mysli:

Opublikowano

Nie brałbym tego, bo problem z serwisem prawie na pewno, a poza tym holendrzy cały czas robią dziury w błotnikach na wlew gazu.

Chyba, że cena jest taka, że w razie czego przełoży się 3/4 instalacji i łacznie z tym kosztem cena dalej będzie atrakcyjna.

Opublikowano

Nie brałbym tego, bo problem z serwisem prawie na pewno, a poza tym holendrzy cały czas robią dziury w błotnikach na wlew gazu.

Chyba, że cena jest taka, że w razie czego przełoży się 3/4 instalacji i łacznie z tym kosztem cena dalej będzie atrakcyjna.

No właśnie cena jest atrakcyjna jeśli chodzi o rocznik i wyposażenie tego Opla, natomiast ja i tak nie wierzę w okazje w Polsce, tylko chcę mieć pewność co do tego gazu :mysli:

Słyszałem że ktoś tak miał i zakładał nową instalację i została mu dziura po lewej stronie na błotniku :decayed:

Kolejna sprawa czy jest w dowodzie rejestracyjnym podbita pieczątka od gazu i czy jest karta - certyfikat zbiornika gazu bez którego nie zarejestruje auta w PL.

Jeśli by nie było tego certyfikatu to przecież można podjechać tam gdzie zakładają instalacje i wtedy za 200-300zł dają nowy zbiornik instalacji i po problemie.

Opublikowano

Cytując kolegę "PABLO" w Polsce aby zarejestrować auto trzeba mieć certyfikat butli gazowej inaczej nie da rady weszło to w tamtym roku .

Opublikowano

Cytując kolegę "PABLO" w Polsce aby zarejestrować auto trzeba mieć certyfikat butli gazowej inaczej nie da rady weszło to w tamtym roku .

Dokładnie o tym pisałem bez tego nie zarejestruje się auta.

Opublikowano

Wydaje mi się, że to jest od dawna i dotyczy każdego auta. Na przegladzie musisz mieć papierek od butli. Nie ma papierka, nie ma przeglądu. Nie ma przeglądu, nie ma pierwszej rejestracji.

Opublikowano

Wydaje mi się, że to jest od dawna i dotyczy każdego auta. Na przegladzie musisz mieć papierek od butli. Nie ma papierka, nie ma przeglądu. Nie ma przeglądu, nie ma pierwszej rejestracji.

Dowiedziałem się że auto sprowadzane z tych krajów które mają gaz trzeba przedłużać legalizację zbiornika lub założyć nowy takie mamy chore przepisy w tym kraju. Przedłużenie legalizacji ok 150zł.

Opublikowano

Proponuję odpuscic sobie to auto, bo z tego gazu może być więcej problemów niż korzyści.

Na wszelki wypadek zadzwonię jutro gdzieś co zakładają instalację i wtedy będzie już wszystko jasne czy tam pojedziemy po to auto czy też nie :)