endriuu Opublikowano 10 Stycznia 2011 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Palnuje zakup tego zestawu: http://allegro.pl/zestaw-tasma-led-rgb-2-5-m-sterownik-zasilacz-i1396895622.html Ktos eksperymentowal z podswietleniem plazmy od tyłu? na YT wyglada to miodnie:
insane_Infinity Opublikowano 10 Stycznia 2011 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Dyskoteka w Domu ..... :bag:
malik Opublikowano 10 Stycznia 2011 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Może i wygląda to kontrowersynie ale udowodniono, że dodatkowe światło dobiegające z boku ekranu telewizora pomaga odprężyć wzrok i działa kojąco na oczy. Może to być dodatkowo zapalona lamp lub właśnie taki pasek LED. Jedyna rzeczy, do której bym się przyczepił w proponowanym zestawie to fakt, że nie będzie on reagował dynamicznie na kolory w obrazie TV (tak jak to ma miejsce w oryginalnym Ambilight) a będzie pracował wg. swojego schematu (tego co ustawisz na dołączonym pilocie). Z tego co widziałem istnieją rozwiązania pozwalające podpinane pod TV i reagujące dynamicznie na to co się dzieje na ekranie.
Gość -makaveli- Opublikowano 10 Stycznia 2011 Opublikowano 10 Stycznia 2011 pomysł dobry ...ale tak jak kolega wyżej pisał...szkoda że nie współgra z TV
zdzis Opublikowano 10 Stycznia 2011 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Potrzebny byłby sterownik który wykrywał by przeważający kolor i dawał sygnał, w gruncie rzeczy jest to możliwe.
endriuu Opublikowano 10 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2011 Może i wygląda to kontrowersynie ale udowodniono, że dodatkowe światło dobiegające z boku ekranu telewizora pomaga odprężyć wzrok i działa kojąco na oczy. Może to być dodatkowo zapalona lamp lub właśnie taki pasek LED. Jedyna rzeczy, do której bym się przyczepił w proponowanym zestawie to fakt, że nie będzie on reagował dynamicznie na kolory w obrazie TV (tak jak to ma miejsce w oryginalnym Ambilight) a będzie pracował wg. swojego schematu (tego co ustawisz na dołączonym pilocie). Z tego co widziałem istnieją rozwiązania pozwalające podpinane pod TV i reagujące dynamicznie na to co się dzieje na ekranie. Wiem, ze jest rozwiazanie Ambilight dla ubogich: http://mirley.firlej.org/mirlight2 jest to rozwiazanie jednak do monitow do kompa (komp przelicza wartosci kolorow). do tv jest problem niestety. nie jest to rozwiazanie ogolno dostepne, drogie itp. Takze pozostaja zwykla listwa LED. Bire RGB poniewaz jest tylko troche drozsza od jednokolorowej, a dzieki sterownikowi moge sciemniac i rozjasniac diody za pomoca pilota. kolory akurat sa mi zbedne bo i tak bede uzywal staelgo swiatla bialego albo cieplego białego. dyskoteka jest tylko na filmie pokazowym i nie trzeba tego uzywac na co dzien. jak dla mnie jest to idealne rozwiazanie. juz zamowione. porobie fotki jak przykleje.
zdzis Opublikowano 11 Stycznia 2011 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Dla ubogich lecz bardzo kreatywnych
majkel20 Opublikowano 9 Marca 2011 Opublikowano 9 Marca 2011 Co ambilight, to ambilight. Kolejny TV w domu to też będzie Philips z Ambilight'em, polecam jak ktoś przymierza się do kupna
endriuu Opublikowano 9 Marca 2011 Autor Opublikowano 9 Marca 2011 Z|robiłem listwę RGB - wyszlo super. polecam.
MARCIN607 Opublikowano 9 Marca 2011 Opublikowano 9 Marca 2011 Z|robiłem listwę RGB - wyszlo super. polecam. pokaż
Rekomendowane odpowiedzi