Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Duże Spalanie ( Z 8 litrów Napewno;/ ) Proszę O Pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to dobrze bo juz myslalem, ze cos jest nie tak :tongue4: dodam ze jak jechalem do Norwegii( gory, pogorki, zjazdy, podjazdy, autostrady, full zaladownay) spalanie zamknelo sie w 5l :> szkoda ze tyle po miescie nie pali :(

Opublikowano

Nie ma siły.

W zimie w mieście spali ok 8l :confused4:

W trasie 5-6 i to zależy od buta.

Więc nie widzę tragedii.

A sprawdzałeś na VAG-u silnik?

Może od tego trzeba zacząć.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

hmmm...silnik sprawdzałem wielkkrotnie, poszuszajac temat na forum. Ale do dzis nie znalazłem przyczyny;/

BS

STAT

DYN

DYN-BEZ KATALIZATORA

http://mkmateusz.homeip.net/software/mojepliki/AudiA4/Logi/

-WSZYSKIE FILKTRY NOWE

-KAT WYWALONY

-KAT WTRYSKU USTAWIONY NA OK 56(wczesniej było 28)

-EGR ZASLEPIONY

-I Jeszcze kilka innych rzeczy, ale niemoge sobie przypomniec;p

-NOWY TERMOISTAT Z ASO

SPALANIE MIERZONE KILKKROTNIE:

TRASA 70% 30%(miasto, cały czas prosto przez światła)= 7,7l/100km

Taki Codzienne Jezdzenie to boje sie sprawdzic, ale ok 9l napewno;/

Z poprzednich tematow kóre umarły wiem tylko ze auto nie ma pełnego doładowania....;/

Nie przywiozuja sie do niego bo juz psotanowiłem sprzedac go na korzyść młodszego audi, oczywiscie audi i oczywiscie a4:) ale to dopiero w wakacje....

Jednakże jesli nie jakims poważnym kosztem typu wymiana wtyrsków itp to moze udało by sie cos z tym poprawic bo autem wykonuje dzienie 100km, 5x w tygodniu:)

Opublikowano

witaj,

a ile sie spodziewasz, że spali 5 litrów?

To jest silnik prawie 2 litry i zima...

Z tego co znajomi mają (1,9 w octavii i audicach) to 7 do 8 w zimie dla 1,9 norma po mieście to norma u mnie przy 2,5 tdi (AYM, 155) (średnia prędkość ostatnio 25km) spala koło 9 - 10 litrów. A jak masz troszkę zużyty silnik...no to pod osiem może łykać...

W trasie faktycznie można poniżej 6 l zejść....ale po co wtedy kupować audi :mysli:

No wiesz? Mam ten sam motor co kolega czyli 1.9 TDI 1Z i w trasie (średnia prędkość 90-100km/h) pali mi 4.8/100km (mierzone) a w mieście max 6 - 6,5l/100km. i to w zimie. Latem zapewne spalanie będzie mniejsze. Więc wiesz to raczej nie norma że łyka 8-9l/100km.

pozdro

:audi: :th:

Opublikowano

mi ostatnio mój 1z-cior spalił 7.1 l przy dosc ostrym traktowaniu

Opublikowano

Ja miałem 1z-ta w avancie i mi 5-6l palił a AFN ponizej 5l a jak jezdzilem jak wariat to 5l mozecie wierzyc mozeci nie ja i tak wiem swoje :>

Opublikowano
  • Autor

wczoraj ostro go pałowałem;/ 140ok. i duzo hamowania i przyspiesznia;/ spalił 8l ropy na 50KM;/

Opublikowano

wczoraj ostro go pałowałem;/ 140ok. i duzo hamowania i przyspiesznia;/ spalił 8l ropy na 50KM;/

a jak Ty to mierzysz, na wskaźniku paliwa ? bo ja bym mu nie wierzył, jesli scieżki są wytarte to przekłamuje dosc sporo, mi dwa razy zabrakło paliwa jak miałem pół baku na wskaźniku :bicz2::)

Opublikowano
  • Autor

a wtedy wlałem 10litrow było 30km na rezerwie...

zrobiłem 50km i właczyła sie spowrotem...wiec tak sobie srednio to z 7-8 wzieła....;/

eh;/

zastawam sie nad zakupie N75 bo nie mam gdzie podmienic, a najwyzej sprzedam... bo tez nie mam pełnego doładowanie 1.6 zamias 1.8;/ w logach 011

Opublikowano

Napisz prosze po polsku tego posta powyzej... o jakiej Ty rezerwie mowisz? Nie mozesz nalac pelnego baku, przejechac 100km i dolac ponownie zeby zmierzyc ile paliwa poszlo?

Opublikowano

przy 70km na rezerwie brakuje paliwa...

a wtedy wlałem 10litrow było 30km na rezerwie...

zrobiłem 50km i właczyła sie spowrotem...wiec tak sobie srednio to z 7-8 wzieła....;/

eh;/

zastawam sie nad zakupie N75 bo nie mam gdzie podmienic, a najwyzej sprzedam... bo tez nie mam pełnego doładowanie 1.6 zamias 1.8;/ w logach 011

nie sugeruj sie wskaźnikiem !!

co do niedoładowania, n75 nie pomoże, miałem ten sam problem, rozruszaj zawór upustowy turbiny

Opublikowano
  • Autor

a to tak poza tematem pisałem... nie ważne...

mimo wszystko autko spala na trasie ok. 8l, sprawdzane to bylo wielokrotnie;/ i nadal nie mogę znaleść powodu;/[br]Dopisany: 19 Luty 2008, 23:50 _________________________________________________

nie sugeruj sie wskaźnikiem !!

co do niedoładowania, n75 nie pomoże, miałem ten sam problem, rozruszaj zawór upustowy turbiny

zawor upustowy turbiny??? tz. nie chodzi o ta magiczna sztangę której ja nie mam w 1Z...

Opublikowano

zawor upustowy turbiny??? tz. nie chodzi o ta magiczna sztangę której ja nie mam w 1Z...

a gdzie ją sobie schowałes ?? :decayed:

sciagnij górna częsć filta powietrza, pod turbiną bedziesz miał miał taką rurkę na ramieniu z gwintem i nakrętkami, psikaj na nią i ruszaj

Opublikowano
  • Autor

<lol> to sztanga turbiny nie jest tylko w turbinach z zmienna geometria łopatek??? ja mysałem ze ta sztanga steruje łopatkami w turbinie....

eh:P ciekawe rzeczy sie dowiaduje:P jutro bede sprawdzał:P bo mnie ciekawość zżera:)

Opublikowano

moj pali 10 w trasie zalalem 25litrow i zrobilem 250km 1L na 10km :D

czy padnięte wtryski mogą byc przyczyna takiego spalania??

Opublikowano

mogą

Opublikowano

ja tu małe OT: czy w silnikach 1z z roku 95 były montowane katalizatory?

Opublikowano

były

Opublikowano

a po czym poznac te lejące wtryski ?? bo z mojego strasznie smierdzą spaliny :D u kolegi w garazu jak odpalilem silnik na 10sekund to musialem wylaczac bo myslelismy ze sie udusimy ma to jakis zwiazek z tymi wtryskami? a tak wogole to na przeglądzie spaliny wyszły ok wiec juz sam nie wiem...

Opublikowano

najlepiej podjechac do pompiarza, a najprościej grupa 013 na vagu

przy okazji zrób wszystkie logi