lookhash Opublikowano 11 Stycznia 2011 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Witam szukałem pewnych rzeczy na etce i doczytałem że w A4 quattro jest takie samo (lub bardzo podobne) zawieszenie tylne jak w audi 80 quattro ale jest równiez taki sam numer mostu tylnego i jest napisane że most jest z blokadą dyferencjału tak samo jak audi 80. W b4 jest to włączane guzikiem czy można by coś takiego zrobić żeby załączać blokadę w A4. Pomóżcie lub podajcie jakiś link na ten temat.
cichusz Opublikowano 11 Stycznia 2011 Opublikowano 11 Stycznia 2011 nie ma takiej opcji. przestudiowalem temat od a do z iiiii. wsadzilem most z 80 z blokada i cala wiazke i sterowniki tez z 80. ale jeski chcesz blokowac most to musisz zrobic zeby sie wylaczyl ABS podczas blokady mostu. ja mam calkiem odpiete ABS
Dev Opublikowano 11 Stycznia 2011 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Witam szukałem pewnych rzeczy na etce i doczytałem że w A4 quattro jest takie samo (lub bardzo podobne) zawieszenie tylne jak w audi 80 quattro ale jest równiez taki sam numer mostu tylnego i jest napisane że most jest z blokadą dyferencjału tak samo jak audi 80. W b4 jest to włączane guzikiem czy można by coś takiego zrobić żeby załączać blokadę w A4. Pomóżcie lub podajcie jakiś link na ten temat. a EDS to dla Ciebie za malo ???? :gwizdanie: :gwizdanie: :gwizdanie: :gwizdanie:
lookhash Opublikowano 12 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2011 A ten EDS był montowany seryjnie we wszystkich modelach z quattro czy tylko niektore modele to miały bo szczerze pierwsze słyszę żebym miał coś takiego u siebie
Dev Opublikowano 12 Stycznia 2011 Opublikowano 12 Stycznia 2011 jak masz Q to na 100% masz EDS, wystarczy podpiac VAG-a aby to sprawdzic
zizel Opublikowano 13 Stycznia 2011 Opublikowano 13 Stycznia 2011 doczytalem sie ostatnio i to chyba na niemieckiej stronie o audi ze EDS byl seryjnie montowany w Q dopiero od 1998, wiec mozliwe ze w starsze modele mogly tego systemu nie posiadac. szkoda ze w a4 juz zrezygnowano z blokady mostu bo EDS to juz nie to samo
Dev Opublikowano 13 Stycznia 2011 Opublikowano 13 Stycznia 2011 masz złe informacje kazda A4 z Q wychodziła z EDS-em
cichusz Opublikowano 13 Stycznia 2011 Opublikowano 13 Stycznia 2011 ja u siebie na steropwniku mam EDS a audi z 95 roku
zizel Opublikowano 14 Stycznia 2011 Opublikowano 14 Stycznia 2011 zgadza sie, EDS byl seryjnie w kazdym Q, po prostu zle zapamietalem pewna informacje na temat EDS http://der-b5.de/EDS.html
lookhash Opublikowano 15 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2011 Dobra miśki to gdzie mam sprawdzić w vagu czy mam EDS ??
Dev Opublikowano 15 Stycznia 2011 Opublikowano 15 Stycznia 2011 wchodzisz w blok ABS i odczytujesz nr sterownika ponizej bedzie informacja: Bosch 5.3 ABS/EDS
GregorX Opublikowano 17 Stycznia 2011 Opublikowano 17 Stycznia 2011 Czy EDS może się uszkodzić, ponieważ jak się tej zimy zagrzebałem w śniegu, lekkie pochylenie i przednie prawe koło "w powietrzu" i tylnie lewe też "powietrze" i musiałem się odkopać przy pomocy łopatki:wallbash: można to jakoś sprawdzić czy EDS nie jest uszkodzony?
Dev Opublikowano 17 Stycznia 2011 Opublikowano 17 Stycznia 2011 jest male prawdopodobienstwo ze uszkodzisz EDS a to co opisałes to normalka w tym aucie :> :> :> jedynym sposobem jest gaz w podłoge i jazda :> :> :>
Arturoo Opublikowano 24 Stycznia 2011 Opublikowano 24 Stycznia 2011 jest male prawdopodobienstwo ze uszkodzisz EDS a to co opisałes to normalka w tym aucie :> :> :> jedynym sposobem jest gaz w podłoge i jazda :> :> :> Fakt,ustawić autko w opisanej pozycji nie jest problemem(szczególnie zimą),w tej opisanej pozycji powinieneś odczuć delikatne drgania podczas dodawania gazu ,tak jakby samochód próbował przerzucać napęd z koła na koło (eds wtedy blokuje "rozbujane" koło). Jedyna rada to dać gazu odpowiednio jak kolega wyżej napisał,a autko się wydrapie . Chyba ,że wydrapią oponki z pod siebie i wtedy łopatka zostaje faktycznie. W głębokim śniegu kilka razy tak już miałem ale raczej napęd sobie poradził.
zizel Opublikowano 26 Stycznia 2011 Opublikowano 26 Stycznia 2011 dzisiaj jeszcze troche testowalem quattro i zdziwilem sie ze mozna doprowadzic do takiej sytuacji ze tylko jedno kolo kreci (zostawilem na 1 biegu i wyszedlem z samochodu a tam tylko jedno kolo tylnie kreci) oczywiscie po dodaniu gazu bez problemu wyjechalem byl to oczywiscie test kontrolowany, co ciekawe zauwazylem ze po wylaczeniu ESP w tej sytuacji, dopiero zaczal dzialac EDS i w tedy zaczalo krecic jescze jedno kolo z przodu, dziwne sa zaleznoci tych systemow miedzy soba, musze to wyjasnic w dlaszych testach
Arturoo Opublikowano 26 Stycznia 2011 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Czy EDS może się uszkodzić, ponieważ jak się tej zimy zagrzebałem w śniegu, lekkie pochylenie i przednie prawe koło "w powietrzu" i tylnie lewe też "powietrze" i musiałem się odkopać przy pomocy łopatki:wallbash: można to jakoś sprawdzić czy EDS nie jest uszkodzony? Takie ulozenie autka -to byla ta opisana sytuacja (kola po przekatnej w powietrzu) .
Rekomendowane odpowiedzi