Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AGB] 2.7 BiT k04 RS6 by MR motors :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co do pompy to sam chyba kupiłeś używkę która jak wiesz wystarczy żeby ogarnąć K04 RS4 w S4 :wink4:

jeszcze nie kupilem, ale zarezerwowalem :naughty:

musze podpytac Rogala w sprawie wtryskow... nie chce sryliona koni i nie chce zeby mi palilo 20 w miescie na wiekszych wtryskach :mysli:

Opublikowano

To, że będą większe wtryski nie znaczy że auto będzie więcej palić jeśli będzie zrobiona odpowiednia kalibracja pod te wtryski w sofcie. Dodatkowo szeroko pasmówka leci na bieżąco i adaptuje mieszankę, więc opowieści że komuś więcej pali na większych wtryskach biorą się z tego, że ten kto robił program nie dość dokładnie go skalibrował. Potem lambda ma pełne ręce roboty, a czasem nawet kończy się jej zakres 25% na regulację.

Mniejszy wtrysk- komp daje dłuższy czas wtrysku, większy wtrysk- kompa daje krótszy czas wtrysku i przy odpowiedniej kalibracji dawka paliwa wychodzi na taką samą.

Opublikowano

To, że będą większe wtryski nie znaczy że auto będzie więcej palić jeśli będzie zrobiona odpowiednia kalibracja pod te wtryski w sofcie.

Dokładnie. Fly :thumbdown::naughty: :naughty: :naughty: :naughty:

Opublikowano

Co do pompy to sam chyba kupiłeś używkę która jak wiesz wystarczy żeby ogarnąć K04 RS4 w S4 :wink4:

jeszcze nie kupilem, ale zarezerwowalem :naughty:

musze podpytac Rogala w sprawie wtryskow... nie chce sryliona koni i nie chce zeby mi palilo 20 w miescie na wiekszych wtryskach :mysli:

jak nie bierzesz to ja ją przytule :tongue4:

kobieta mnie zabije ale już rozeznanie robię z K04 :gwizdanie:

Opublikowano

kobieta mnie zabije ale już rozeznanie robię z K04 :gwizdanie:

pantoflarz :decayed:

Opublikowano

Buba, po co Ci k04 jak Ty nie przekraczasz 2000 obr ? :kox:

Opublikowano

Buba, po co Ci k04 jak Ty nie przekraczasz 2000 obr ? :kox:

czasami przekaraczam jak z górki jadę albo jakiś łysy w BMW z blondyną chce przykozaczyć :gwizdanie:

koniec OT panowie bo chyba juz za duzo syfu w temacie narobiliśmy :decayed:

Opublikowano

ale dajecie :>

zapomnijcie o mocach +450ps na K04 z RS6 przy seryjnym silniku - jeden taki przypadek był u kolegi i nie sądze aby się powtórzył szybko

oczywiscie że mozna taniej,

- wtryski uzywki 440-630cc mozna trafic za 600-800 zł

- pompa do 500ps uzywka z 250-400 zl

- wydech ori tylko wybebeszony lub tylko DP zmienione

- IC chinol za 490 zł + orurowanie (300-600zl)

- sprzeglo RS4 uzywka lub nowe 1100 zł

- strojenie

- turbo wiadomo bo pisaliscie wyzej

- hamulce wieksze - a po co jak sie ma obwodnice 6-cio pasmowa dookoła miasta :) i zero ruchu

Opublikowano

Andrzej, wszystko można. S4 B5 też można kupić za 22 tys, a można i za 35 tys. Każdy lokuje kasę jak uważa najlepiej. Są łowcy okazji samochodów, to i znajdą się w tuningu. Czekam na pierwsze bezawaryjne 450-470KM za 10 tys. :decayed::tongue4:

Koniec OT.

Opublikowano

Zapomnieliście o zegarach dodatkowych :decayed: Będę miał za niedługo na sprzedaż Defi :> Ale nie będzie żadnej promocji, koksiarskie budziki za kokasiarką kasę :kox: Godne aby spoczęły na pokładzie takiego wyrafinowanego wozu jakim jest S4 :decayed:

Opublikowano

- hamulce wieksze - a po co jak sie ma obwodnice 6-cio pasmowa dookoła miasta :) i zero ruchu

wystarczy 2-pasmowka w miescie, dzis przy 140kmh zostawilem 2 slady na asfalcie jak mi koles nagle zaczal pas zmieniac. :wink4:

EOT.

Opublikowano

to jest ta twoja?
25 sekunda :polew:
Opublikowano

to jest ta twoja?

25 sekunda :polew:

:blink: :blink: :blink: :blink:

Komentarz "reportera" bezcenny :polew: :polew: :polew: :polew:

[br]Dopisany: 14 Luty 2011, 21:37_________________________________________________

Ale odejście ma kurde... :slina: :slina: :slina: :slina:

Opublikowano

Filmik zaraz obok z listy: S4 SID

MOV00720e.MPG

EGT baaaaaardzo wysokie 1000st. + i o ile mnie słuch nie myli nieźle zapłony walą w kolektor :blink:

Opublikowano

doładowanie ponad 2 bar-y..... :kox: :kox: :kox: :kox: :kox:

Opublikowano

Nie masz się co podniecać, Peak i lepiej żeby go nie było.

Opublikowano

Oba filmy dot innych aut, pierwszy chyba ze szczecinskiej kolejne z SIDowego.

W S4/RS4 B5 nigdy nie było sondy szerokopasmowej.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Nie masz się co podniecać, Peak i lepiej żeby go nie było.

nie podniecam sie, własnie chodziło mi o to samo o czym piszesz

Opublikowano

Andrzej, wszystko można. S4 B5 też można kupić za 22 tys, a można i za 35 tys. Każdy lokuje kasę jak uważa najlepiej. Są łowcy okazji samochodów, to i znajdą się w tuningu. Czekam na pierwsze bezawaryjne 450-470KM za 10 tys. :decayed::tongue4:

Koniec OT.

Wiesz co ? Trochę przesadzasz. Wyjebałeś kasę na swoje marne konie te co masz w podpisie, brakuje Ci, a teraz wyżywasz się na chłopaków, którzy za tą samą kasę a nawet mniejszą zrobią sobie więcej KM i Nm niż Ty. Musisz się pogodzić z faktami i przestać do c**ja bić pianę, że się nie da. A ja Ci mówię, że się da, a odpowiednie osoby udowodnią Ci to.... Ja tylko liczę, że zrozumiesz tak jak ja, że aby rezać moc w Audi A4 to nic innego jak 2,7 BiT :gwizdanie:

Opublikowano

Wiesz co ? Trochę przesadzasz. Wyjebałeś kasę na swoje marne konie te co masz w podpisie, brakuje Ci, a teraz wyżywasz się na chłopaków, którzy za tą samą kasę a nawet mniejszą zrobią sobie więcej KM i Nm niż Ty. Musisz się pogodzić z faktami i przestać do c**ja bić pianę, że się nie da. A ja Ci mówię, że się da, a odpowiednie osoby udowodnią Ci to.... Ja tylko liczę, że zrozumiesz tak jak ja, że aby rezać moc w Audi A4 to nic innego jak 2,7 BiT :gwizdanie:

A czy ja napisałem, że się nie da?? Czytaj uważniej. Wszystko się da. Co do mnie, to jeszcze nie skończyłem swojego projektu i tyle na ile celuję mi wystarczy. Gdybym chciał więcej to dołożyłbym i zmieniłbym auto, ale na pewno nie na S4 B5. :tongue4:

1.8T jest dobre do rezania, a z tego co piszesz wynika, że żałujesz pracy włożonej w swoje A4. Zapominasz chyba ile się dzięki temu nauczyłeś. :gwizdanie: