dzik81 Opublikowano 12 Stycznia 2011 Opublikowano 12 Stycznia 2011 Mam problem z ogrzewanem- wciąż! Całe dnie w garażu siedzę a żonka...hmm...jak to żonka mówi że wydziwiam. Nie grzeje jak powinno.Raz jest upał, raz tylko ciepłe leci. Na płyn już majątek poszedł. Odpowietrzam, odpowietrzam(wszystko już robiłem jak piszą na forum)i d*pa! Pompa wody i pasek nowe, termostat równiez. Już mi się pomysły skończyły. Może to te klapki, że niby ciepłe z zimnym się miesza, ale jak to sprawdzic, gdzie szukac? Piszecie, że deskę rozebrac. Moze ktos dokladniejszy opis podac jak to zrobic? A może na szrot?, bo nerwy trace
piotrpz87 Opublikowano 12 Stycznia 2011 Opublikowano 12 Stycznia 2011 http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=9609.0 W tym temacie masz opis jak zdjąć deske roździelczą i na pierwszym zdjeciu (widok po zdjęciu deski) widać klapke sterujacą - (ale to nie o tą chodzi) - musisz podłączyć klimatronik i otworzyć nawiew na kratki środkowe ta klapka na zdjęciu się zamknie - wtedy odpalasz auto i czekasz aż się nagrzeje i próbuj włączać nawiew na gorące i zimne powietrze- zobaczysz czy klapa główna domyka się do końca czy pozostawia szpare i jakie leci powietrze.
kamilg.86.86 Opublikowano 12 Stycznia 2011 Opublikowano 12 Stycznia 2011 witam jestem świeżo po zakupie A4-ki i nie wiem jak ustawić klimatronic aby dmuchał zimnym powietrzem?
lukasz86 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Opublikowano 13 Stycznia 2011 dzik81: sprawdz sobie kody bledow na klimatroniku kamilg.86.86 hmm klikasz auto, ustawiasz temperaturke i leci
kamilg.86.86 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Opublikowano 13 Stycznia 2011 no tak ale ustawiałem na różne sposoby i zawsze daje ciepłym powietrzem, może coś jest zepsute
piotrpz87 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Sprawdź silniczek od klapy czy działa - mozesz wyjąć klimatronika i poświecić latarką - w tym czasie zmień ustawienie na klimat. z Hi na LO i zobaczysz czy cięgna się przestawiają. I też sprawdź sobie błędy na klimatronicu.
kamilg.86.86 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Opublikowano 14 Stycznia 2011 sprawdziłem kody błędów climatronica oto one: 08.7 Klapa regulacji temperatury, czasem blokowana 15.7 Klapa powietrza, czasem blokowana 05.1 (G17) Czujnik temperatury zewnętrznej (otoczenia), przód, ciągła przerwa, (czy to jest ten czujnik między zderzakiem a chłodnicą ? bo jest tam jakiś czujnik i obok niego wiszą dwa luzne kabelki )
lukasz86 Opublikowano 17 Stycznia 2011 Opublikowano 17 Stycznia 2011 no i problem z klapkami jak zawsze ..:/ jezeli chodzi o czujnik temperaturu to jest prawdopodobnie tak jak mowisz to ten przy zderzaku
Rekomendowane odpowiedzi