damiannl86Quatrro Opublikowano 13 Stycznia 2011 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Witam. jestem posiadaczem Audi a4 3.0tdi. problem z jakim sie borykam jest zapalająca sie kontrolka oleju. czasami kontrolka zapala sie z napisem MIN, czasami z napisem SENSOR. problem ginie kiedy wyciagna i włożę bagnet-wtedy przez jakiś czas komputer pokazuje ze wszystko jest ok,a po przejechaniu kilku kilometrów zapala sie na nowo. czy to jest tylko sensor, czy może jakiś większy problem?:/może ktoś kiedyś spotkał sie z podobną usterką? z góry dziękuje za pomoc:)
akjam Opublikowano 13 Stycznia 2011 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Ile tyś. km zmieniałeś olej? Jak wygląda stan oleju? Tak się dzieje kiedy oleju jest mniej niż powinno i za każdym razem kiedy wyciągnie się bagnet to na chwile wraca do normy i kontrolka się nie świeci ale po jakimś czasie znowu informuje Nas o minimum. CHoć tutaj ten "sensor" mnie zastanawia?
jezuwrc Opublikowano 13 Stycznia 2011 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Też by zgasło gdybyś tylko otworzył maskę Poza tym myślę że będziesz w przyszłości miał do wymiany ten czujnik od poziomu Chyba szwankuje to częsta przypadłość
damiannl86Quatrro Opublikowano 14 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2011 po otworzeniu maski niec sie nie dzieje, stan oleju jest w normie, po wymianie oleju (castrol edge norma507) problem nie zniknąl... główny podejrzany sensor.
jezuwrc Opublikowano 14 Stycznia 2011 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Dokładnie 06E907660 Robi to Hella 6PR008079-081 Ale słabo osiągalna...
Rekomendowane odpowiedzi