Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVJ] Głowica 1.8T peknieta w 2 miejscach! regeneracja czy używka??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

po wszystkich problemach z przeywaniem zdecydowałem sie na ściągniece głowicy i okazało sie że było to to głowica jest peknieta na 2 i 3 cylindrze gdzie dotawał sie płyn do silnika... i teraz powiedzcie mi co robić regenerować koszt ze spawaniem tam planowanie i wszytko ok 1200zł używka pewnie też coś koło tego tylko pytanie czy jej nie trafi zaraz a jak z wytrzymałościąregenerowanej???? wogóle z dostepen tych głowic cieżko nie mają tego nigdzie:/ chyba ze jest opcja zeby zrobić to taniej??

Opublikowano

ja w swoim regenerowałem półtorej roku temu, zrobiłem od tego czas 50 tysięcy km, 20 tysięcy przy mocy powiększonej do 230km

ale u mnie były jakieś mikropęknięcia, głównie poszła uszczelka pod głowicą, mój dobry wówczas mechanior doradził mi zregenerować głowicę

Opublikowano

Zdrowy rozsadek mi to podpowiada. Poczekaj na opinie jakiegos mistrza. Glowica jest odlewana, prawda?

Coś mi sie wydaje że jest odlewana.

I zgadzam sie że lepiej nie spawać. Wysoka temperatura zmieni strukturę materiału?

ja w swoim regenerowałem półtorej roku temu, zrobiłem od tego czas 50 tysięcy km, 20 tysięcy przy mocy powiększonej do 230km

ale u mnie były jakieś mikropęknięcia, głównie poszła uszczelka pod głowicą, mój dobry wówczas mechanior doradził mi zregenerować głowicę

W jaki sposób regenerowana?

Opublikowano

kupuj używke - chyba że chcesz robic tą sama robote 2 razy. głowica jest odlewana jak ja pospawasz wytworzysz naprezenia w tych miejscach a i do samego nie bedziesz do konca pewien czy dobrze zostalo zrobione.

ja osobiście nie bawil bym sie w spawanie