Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio zacząłem rozglądać za jakimś lapkiem dla siebie, ale jako że nie mam zielonego pojęcia w tej dziedzinie, chciałem zasięgnąć Waszej rady/opinii. Jedyne co chciałbym to aby była to 17".

Możecie coś polecić w tym pułapie cenowym? Marka, model? :wink4:

Opublikowano

Takie samo podejście i kryteria masz co ja na początku :naughty:

Za 2000 nie znajdziesz dobrego nowego(chyba o nowym rozmawiamy) laptopa w tych parametrach. Szukałem ok tygodnia wszędzie proponowano mi jakis procek 1,86 czasami 2,0 , 2-3gb ramu i grafiką integrowaną w jednym wypadku miał nvidie wsadzaoną za ok 2000-2500zł. Ostatecznie zmieniłem kryteria i padł wybór na hp g62 wziętego w promocji świątecznej w vobisie za 2299. Mam go 3 tydzień i jestem zadowolony. Bateria ok 3,5h, świetny monitor, szybki, cichy i ma dźwięk i obraz w HD. Recenzje na temat jednego laptopa już masz. Teraz zadaj sobie pytanie do czego ci będzie potrzebny bo dobra 17" to cena od 3000, a za mniejszą kaskę możesz miec sprzęcik co starczy na 2 lata. Poszukaj w toshibach teraz dają super warunki do laptopów.

Opublikowano

dołóż trochę i kup HP 4720s, naprawdę solidny sprzęt, możesz dołożyć hp carepacka za 99 zł lub w promocji można trafić za 1 zl i będziesz miał gwarancję 3 lata.

pozdr.

Opublikowano

Z tego co slyszalem to w MM jest jakis HP za 2100 :kox: wlasnie 17 cali

Opublikowano

Jest taki wybór w tych lapkach, że sam nie wiem czym się kierować przy wyborze.. Mógłbym w sumie przeznaczyć więcej pieniędzy na laptopa i najwyżej wziąć go na raty, tylko jaki model wybrać? :mysli:

Opublikowano

Voucher jeśli nie zależy Ci na fakturze i masz gotówkę, to wybierz asusa:

http://allegro.pl/laptop-asus-k72dr-k72-v120-4gb-320gb-hd5470-hdmi-i1423172645.html

Jeśli będziesz się decydował na 15,4' to polecam Lenovo.

Podstawowe pytanie: będziesz grał w jakieś bardziej zaawansowane graficznie gry? Bo jeśli nie, to spokojnie wystarczy Ci zintegrowana grafika. Matryca jak najbardziej LED, bo mniejsze zużycie energii, większy kontrast i lepsza jakość obrazu. Bateria w 17" trzyma krócej niż w mniejszych, ale w tym asusie powinna ok. 1,5-2h. Pamięci RAM styknie niby 3GB, ale lepiej mieć zapas 4GB na starcie. A dysk spokojnie powinien Ci wystarczyć. Złącze HDMI, jeśli zamierzasz oglądać filmy z laptopa na jakimś TV z HDMI.