Luka3s Opublikowano 17 Stycznia 2011 Opublikowano 17 Stycznia 2011 Powodzenia . A jak szukam ekipy remontowej jak to przykład podałeś to najpierw czerpie INFORMACJE NA ICH TEMAT A NIE BIORE PIERWSZYCH LEPSZYCH MAJSTERKOWICZÓW Z PÓŁLITrA W TORBIE NARZĘDZIOWEJ. Tak samo z warsztatami. Teraz ból i płacz bo pieniądze wsadzone w błoto. Może jakaś nauczka na przyszłość że warto iść do autoryzowanego warsztatu a nie do stodoły do kowala. Mechanik to tylko człowiek. A skoro nie chciało mu się zaczerpnąć kawałek informacji o warsztacie lub o jego problemie to wychodzi na to "mam pieniądze oddaje do warsztatu i ma grać" Płace i wymagam.. tylko potem są takie "niuanse". Ale w porządku skoro konsument uważa że na drodze sądowej wygra, no to nie mam nic przeciwko. A odemnie tylko kilka słów na koniec, warto czasem się czymś zainteresować szczególnie problemem i nie oddawać roboty byle komu za byle pieniądze, potem mamy efekt. Dziękuje za uwagę Pozdrawiam. A kolego Guregoru, ja tylko wyraziłem swoje zdanie jak wygląda to z mojej strony więc się nie ciśnieniuj tak bo tylko prowadzimy rozmowę na ten temat a nie zamierzam Ci do gardła wskakiwać. Fakt że każdy popiera własne zdanie, tylko rzadko kto do końca się go trzyma
mariuszsmietana Opublikowano 17 Stycznia 2011 Opublikowano 17 Stycznia 2011 Luka3s ty jestes chyba wszechstronnie uzdolniony... idac do lekarza tez czerpiesz info na temat osrodka/kliniki/szpitala? i tak w kazdej dziedzinie gdzie idziesz, pierw wyczytujesz na temat danej instytucji? musisz miec w cholere czasu gosc jest laikiem. oddal auto do mechanika. mechanik z racji swojego zawodu jest zoobowiazany do przestrzegania pewnych norm i praw. spartolil robote i powinien za to odpowiedziec. tak samo jak lekarz, policjant, kierowca tira a nawet robol kopiacy rowy. Pozdro
Luka3s Opublikowano 17 Stycznia 2011 Opublikowano 17 Stycznia 2011 Ale po co ta zbędna rozmowa i robienie off top'u. Niech kolega zgłosi sprawę do sądu albo straszy mechanika i basta, niech mu dany zwrot będzie, lepsze to niż latanie za niczym do sądu.
Pucek Opublikowano 17 Stycznia 2011 Opublikowano 17 Stycznia 2011 Panowie, Kolega Luka3s to dzieciak, ma 19 lat (w tym roku 20) i wie najlepiej, nie ma sensu z nim dyskutować bo chłopak i tak ma rację Lepiej nabierz odpowiedniego dystansu do życia bo tak długo nie pociągniesz Pozdro
andy_sky Opublikowano 17 Stycznia 2011 Opublikowano 17 Stycznia 2011 sprawa jest do wygrania, miałem podobną, idź do rzecznika praw konsumenckich, sporządzicie pisemko to mechanior od razu zmięknie w moim przypadku zadziałało odzyskałem 1,5tyś pln, dodam iż porady rzecznika są bezpłatne i są w każdym mieście
Luka3s Opublikowano 17 Stycznia 2011 Opublikowano 17 Stycznia 2011 Za to pucek jest 3 lata starszy i jest pro. w końcu klubowicz No dobrze nie piszcie mu 50x tego samego że ma iść i wygrać sprawę niech w końcu to zrobi bo jestem ciekaw finału.
Pucek Opublikowano 17 Stycznia 2011 Opublikowano 17 Stycznia 2011 Za to pucek jest 3 lata starszy i jest pro. w końcu klubowicz No dobrze nie piszcie mu 50x tego samego że ma iść i wygrać sprawę niech w końcu to zrobi bo jestem ciekaw finału. jak nie wiem co napisać to po prostu się nie odzywam, a Ty akurat robisz odwrotnie w sumie sam widzisz że nie tylko ja to zauważam
Luka3s Opublikowano 17 Stycznia 2011 Opublikowano 17 Stycznia 2011 No i gitara. Już możesz skończyć? - Dziękuje.
Flyer Opublikowano 17 Stycznia 2011 Opublikowano 17 Stycznia 2011 To niech kolega idzie do sądu i zobaczymy kto tą sprawę wygra.. Oczywiście koledze życze jak najlepiej, ale mechanik też nie jest jasnowidzem a ponad to na pewno nie wsadził " na siłę" koledze tych popychaczy tylko się z nim skonsultował, kolega miał dużo opcji żeby się upewnić czy to na pewno to skoro się zgodził to o co chodzi?... Masz <20 lat, malo jeszcze widziales i klepiesz jakies chore stereotypy, ze prawne rozwiazanie takiej sytuacji stawia kolege na straconej pozycji On oddal auto do mechanika z konkretnym problemem. To zadaniem mechanika jest diagnoza i naprawa. Skasowal 800PLN, a auto nadal jest niesprawne. Psim obowiazkiem mechanika jest naprawa problemu, a w razie niepowodzenia zwrot kosztow.
swiezak84 Opublikowano 17 Stycznia 2011 Opublikowano 17 Stycznia 2011 niestety, albo kolega luka3s jest tym mechanikiem partaczem albo to ktos mu bliski, innego wytłumaczenia nie widze. mam wrazenie ze od czytania jego postów cofam sie w rozwoju (nie mowie tylko o tym watku, ogólnie). a co do mechanika to tak jak pisałęm ja i inni koledzy - o swoje nalezy walczyc, ja juz bym nie chcial zeby mi usunal usterke tylko oddal kase, a z problelem zglosil sie gdzie indziej (popytaj kolegów, rodziców kolegów, ktos gdzies musi znac dobrego mechaniora). sprawa jest jak najbardziej do wygrania i nie ma sie co zniechecac ze to starcony czas, kupa załątwiania i latania. oplaca sie
Gość Ryjek A4 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Dziękuje chłopaki za porady! Oddałem auto bez żadnego problemu wziął, i będzię usuwał usterke Ma być naprawione, i nic nie będzie mnie to kosztowało!
Guregoru Opublikowano 19 Stycznia 2011 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Dziękuje chłopaki za porady! Oddałem auto bez żadnego problemu wziął, i będzię usuwał usterke Ma być naprawione, i nic nie będzie mnie to kosztowało! No widzisz dało radę
fayera Opublikowano 19 Stycznia 2011 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Dziękuje chłopaki za porady! Oddałem auto bez żadnego problemu wziął, i będzię usuwał usterke Ma być naprawione, i nic nie będzie mnie to kosztowało! To człowiek dobrze się zachował,a niektórzy psy na nim wieszali
Rekomendowane odpowiedzi