Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] Obniżenie sprężyn - prośba o ocenę ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Mam zamiar obniżyć zawieszenie ale nie wkem czyładnie wygląda normalnie czy niżej

Prośba o ocenę:

Normalny:

14112007pc1.jpg

czy Niższy:

niszygg1.jpg

Opublikowano

Ja bym proponował obniżyć ale o 3-4 cm to będzie coś po środku jak masz na zdjęciach. :th:

Opublikowano
  • Autor

czyli coś takiego??

poredniup4.jpg

Opublikowano

Tak coś takiego :th: Wygląda łądnie . To co przedstawiłes w propozycji 1.to juz chyba szuranie o nadkola :gwizdanie:

Opublikowano

no dokladnie ja tez sie zastanawiam nad nizszymi sprezynami, nie wiem tylko czy nie kupie calego zawieszenia(amory+sprezyny) no i wlansnie o 4cm, lepiej sie jezdzi no i lepiej wyglada, szczegolnie przy wiekszych felgach, takze polecam rozwiazanie z 3 zdjecia :th:

Opublikowano

Ja mam ori sportowy zawias i też jest ładnie :tongue4: Osobiście nie polecam obniżać autka zbyt mocno, to jest kiepskie rozwiązanie na nasze drogi... :confused4: Wg mnie 3-4 cm to max, ja i tak się z moim ori sportem czasami męczę (a wcale aż tak nisko nie stoi) Tylko zimą w koleinach ocieram osłoną silnika, w sumie przez cały rok co miesiąc albo częściej muszę osłonę na nowo przykręcać, bo wiecznie gdzieś o coś zaczepiam i mi się obluzowuje, a potem pyrga pod samochodem wydając brzydkie dźwięki :no::wallbash: Ale autko wygląda dobrze i nigdy nie założę ori "kociego" zawiasu :D Ori sport czyli 1BE = sports suspension/shock absorption mi w zupełności wystarcza :thumbup:

Opublikowano

mam pytanko. czy do obnizenia sa potrzebne nowe sprezyny czy zawieszenie jest gwinotwane i wystaczy skrecic?

Opublikowano

Tak właśnie tak to widziałem. Teraz jest bardzo ładnie. :kox:

Opublikowano

mam pytanko. czy do obnizenia sa potrzebne nowe sprezyny czy zawieszenie jest gwinotwane i wystaczy skrecic?

Jeśli masz już założone gwintowane zawieszenie to wtedy masz możliwość jego regulacji (góra/dół), a jeśli nie ma takiego zawieszenie to albo obniżasz samymi sprężynami albo całym kompletem czyli sprężyny i amortyzatory.

Z tego co się orientuje to obniżenie auta na samych sprężynach jest dopuszczalne chyba do 4cm, jeśli chcesz jeszcze niżej musisz wtedy zakładać krótsze amortyzatory.

Pozdrawiam

R

Opublikowano

Obniżaj... autko inaczej wyglada (o wiele lepiej) w pierwszej wersji obnizenia :thumbup: