Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[ALL B5] Co to za przycisk?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Otóż ostatnio wymieniłem w swojej Audi A4 B5 z 1995r. lampy przednie na takie:

http://moto.allegro.pl/lampy-przednie-audi-a4-b5-95-99-black-in-pro-i1419524226.html

Lampy pasowały idealnie bez żadnych przeróbek. Zauważalną różnicą był dodatkowy bolec (trzpień, czy jak to nazwać) we wtyczce. Fabryczne lampy tego trzpienia nie miały, ale znowu w instalacji elektrycznej miejsce na niego było.

Po zakończeniu instalacji zauważyłem, że po załączeniu lamp (nieważne czy postojowych, mijania czy drogowych) na desce rozdzielczej ZAWSZE świeci się zielony trójkącik na przycisku i nie mogę go wyłączyć:

1412357499_3.jpg

(na zielono zaznaczyłem przycisk, o który tu biega)

Ponadto nie wiem, do czego ten przycisk służy- znajduje się na lewo od przeciwmgłowych tylnych. Wcześniej się nie świecił do czasu, aż go nie nacisnąłem. Przycisk występuje tylko w niektórych A4 B5 przed liftem, a w tych modelach (z tego co mi wiadomo) z przodu nie było montowanych przeciwmgłowych- WIĘC CO ON TAM ROBI I DO CZEGO SŁUŻY ???

W instrukcji też niczego nie znalazłem :confused4:

Opublikowano

Halo byly montowane z przodu w lampach Bosh i ty pewni takie miales przycisk napewno jest do przednich przeciwmglowych

Opublikowano

Jest to przycisk przednich świateł przeciwmgłowych. A jak włączy się ten trzeci od lewej (tylne przeciwmgłowe) to automatycznie powinny zapalić się także i przednie. Bynajmniej u mnie tak jest.

Opublikowano

Jest tak jak koledzy wyżej piszą, miałem tak samo aby to usunąć trzeba odciąć przewód od zasilania halogenów nie pamiętam ale hyba zielono biały przy wtyczce od instal. samochodowej.

Opublikowano

Wielkie dzięki za tak szybkie i rzetelne odpowiedzi, temat chyba do zamknięcia :cool1:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...