Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Jaki podkład pod lakier LY7L

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pierwszy raz slysze zeby podklad mial rozne kolory :mysli: ja widzialem kolor siwy badz zolty :confused4:

Opublikowano

chcialem sie dowiedziec poniewaz ktos mi optarl drzwi tylne a sam nie wiem kiedy to sie stalo, rozkminiam jeszcze jedna sprawe a mianowicie optarlem sie ta strona o zaspe i stad to pytanie

Opublikowano

Pierwszy raz slysze zeby podklad mial rozne kolory :mysli: ja widzialem kolor siwy badz zolty :confused4:

Podkład faktycznie zazwyczaj ma jakiś odcień szarości, czarny lub biały , ale np jak auto jest w jakimś żywym kolorze np ładny czerwony do miesza się podkład z odrobina czerwonego pigmentu. Zdarzyło mi się to tylko 2 razy i tylko na w/w czerwonym kolorze :D Ale pod standard kolor nie sadze żeby fabryka dawała specjalnie inny kolor podkładu :D takie rzeczy robi się zazwyczaj już przy ponownym malowaniu / przemalowaniu. Typowa tzw szkoda parkingowa :D ktoś się obtarł i odjechał a ze pewnie auto miało zderzak w zieleni to zostały ślady ... A jaki ty masz kolor auta ? bo mi kod nic nie mówi jestem nowy jeśli chodzi o audi ^^ Pozdrawiam

Opublikowano

Podkład faktycznie zazwyczaj ma jakiś odcień szarości, czarny lub biały , ale np jak auto jest w jakimś żywym kolorze np ładny czerwony do miesza się podkład z odrobina czerwonego pigmentu. Zdarzyło mi się to tylko 2 razy i tylko na w/w czerwonym kolorze :D Ale pod standard kolor nie sadze żeby fabryka dawała specjalnie inny kolor podkładu :D takie rzeczy robi się zazwyczaj już przy ponownym malowaniu / przemalowaniu. Typowa tzw szkoda parkingowa :D ktoś się obtarł i odjechał a ze pewnie auto miało zderzak w zieleni to zostały ślady ... A jaki ty masz kolor auta ? bo mi kod nic nie mówi jestem nowy jeśli chodzi o audi ^^ Pozdrawiam

Nawet niewiedzialem ze takie cos sie robi :embarrassed: znowu czlowiek jest madrzejszy :kox:
Opublikowano

A jest wgniecenie czy tylko ryski obcego lakieru ?? bo jak wgniotka nie ma to lecisz pędzisz do motoryzacyjnego, kupujesz pastę TEMPO lub podobny produkt , bierzesz szmatkę i ścierasz i po kłopocie , gorzej jak owy sprawca zamieszania przebił się przez warstwę lakieru do " żywej " blachy wtedy proponuje zrobić jakaś zaprawkę bo w takich warunkach jakie mamy teraz , czytaj sół , mokro itd , zaraz zrobi się ognisko korozji. A takich specjalistów od parkowania / wyparkowywania jest mnogo w okolicach supermarketów i innych ciasnych parkingów, moja niunia tez nosi ślady ich popisów i nic na to nie poradzimy :no:

Opublikowano

to wez ze sklepu paste tempo i pocieraj az zejdzie.. tylko nei do podkladu... cala filozofia.. byl temat nawet jak w b5 srebrnym ktos zostawil slad na polowi drzwiach cos ala 50 cm na 10 i zeszo idelanie