tomasimo Opublikowano 20 Stycznia 2011 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Panowie kupiłem dzis czujnik temperatury płynu oryginał zielony 4 pinowy . Tylko ze jak wyciągnąłem mój stary to sie zdziwilem bo był czarny 4 pinowy , a ze płyn sie lał niemiłosiernie włozyłem nowy i jak narazie tzn po jednym dniu jazdy widze ze wszystko ok. Czy moze byc cos nie tak jezeli miałem czarny a teraz mam zielony . Facet w aso powiedział ze taki ma byc czyli zielony .
A4_Dominik_WAW Opublikowano 20 Stycznia 2011 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Tak ma być też tak miałem.
steve69 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Według ETKA czujnik temperatury podwójny 078 919 501 C (czarny) został wycofany z użytku 1/05/2000r. W jego miejsce wszedł 059 919 501 A (zielony). Widocznie miałeś jeszcze czujnik ze starych zapasów. U mnie zresztą też taki siedział (wymieniłem na zielony parę dni temu). -- Pozdrawiam. Sławek
Tomson Opublikowano 21 Stycznia 2011 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Jak tam z wymianą tego czujnika u nas? Ciężko jest dojść? Dzisiaj w aso kupiłem zielony i jutro mam wymieniać, więc muszę się przygotować psychicznie
A4_Dominik_WAW Opublikowano 21 Stycznia 2011 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Jak jesteś mało sprytny to naszykuj sobie 1 L płynu do chłodnicy.
Tomson Opublikowano 22 Stycznia 2011 Opublikowano 22 Stycznia 2011 czujnik wymieniony i temperatura sterczy na 90 stopniach (po 6 km) jak sr***cy kot więc nie piszcie tu, że może się odchylać do 88 lub 89 stopni, bo tak nie ma być wymieniajcie czujniki i wtedy jest OK
A4_Dominik_WAW Opublikowano 23 Stycznia 2011 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Heh a czy myślisz że dla Twojego silnika mają znaczenie te 2 stopnie ? A po drugie to zależy co miałeś uszkodzonego w swoim czujniku bo tam są dwa dla ECU i liczników - jeżeli na liczniki miałeś podaną temperaturę złą to ta zmiana jest tylko dla Twojego oka gorzej jeżeli uszkodzenie polegało na podaniu złej temperatury dla ECU ale tego już nie sprawdzisz. A 88 stopni przy niskich temperaturach to norma raczej :gwizdanie:
Rekomendowane odpowiedzi