TezFakt Opublikowano 20 Stycznia 2011 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Witam Ostatnio zauważyłem, że autko stawało się coraz głośniejsze ( na początku nie wiązałem tego z klimą ), wpadłem na pomysł aby włączyć tryb ECON. Okazało się że wtedy robi się cicho, nic nie rzęzi. Natomiast gdy włączę AUTO (lub manualną regulację z włączoną klimatyzacją) zaczyna szumieć/rzęzić. Klima działała w lecie/wczesnej jesieni bez zarzutu. Zresztą teraz też chyba jest ok, ładnie osusza. Planowałem w marcu pojechać na standardowy przegląd przed sezonem (czynnik, szczelność, filtry itp), ale chyba trzeba będzie to przyśpieszyć. Pytanie jest następujące: co padło, lub zaraz padnie ? Łożysko jakieś ? Nie znam się za bardzo i nie wiem która część układu pracuje przy ECON a która przy AUTO. Z góry dzięki za wskazówki.
wrclaguna Opublikowano 21 Stycznia 2011 Opublikowano 21 Stycznia 2011 pewnie sprzegielka sie sypie tzn. czyba te gumki w srodku
majkel_majki Opublikowano 21 Stycznia 2011 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Albo sprzęgiełko, albo sprężarka się rozpada.
TezFakt Opublikowano 22 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2011 Ok, dzięki. Wiem przynajmniej gdzie zacząć szukać, czyli od sprzęgiełka. Wolałbym żeby to było to a nie sprężarka ;(.
Rekomendowane odpowiedzi