Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Turbo jakie???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zauważyłem że turbina zaczyna kapać oliwą :shocked: więc trzeba będzie je wymienić i tu właśnie moje pytanie. Jak już wymieniać to na jakieś większe tylko nie wiem jaki model i z czego. Może wiecie co pasuję do AVF na zasadzie plug&play? Z góry wielkie dzięki.

Opublikowano

Gdzie zauwazyles to kapanie? To na pewno z turbo? Masz jakies inne niedobre objawy np notlauf?

Opublikowano
  • Autor

Tak mi powiedzieli na stacji przeglądów, ja się na tym nie znam więc nie dyskutowałem z gościem. Jedyne co zauważyłem to rana jak jest ujemna temperatura to przy odpalaniu zakopci jak by na siwo czy coś w tym kolorze. Kapie ponoć po stronie pasażera w okolicy zderzaka.

Opublikowano

W grę wchodzi regeneracja tej co masz,2 lata gwarancji na robotę,koszt 900-1000zł plus koszt oleju,filtra i demontażu.

Drugie wyjście to turbo od BRD,ale do tego wypadałoby wymienić intercooler bo seryjny nie wydoli i zrobić program,koszta w granicach 5000zł.

Opublikowano

5 tys troche przesada :gwizdanie:

Opublikowano

5 tys troche przesada :gwizdanie:

Samo nowe turbo BRD może kosztować 5-7tys zł...

Sprawne dobre turbo to koszt koło 2000 zł, IC na wymiar w montażem około 1500zł,program z hamowaniem 1500zł.

Opublikowano

regeneracja turbo okolo tysiaka to myślę ze lepiej kupić BRD co prawda trochę dołożysz z 500zł ale jak będziesz chciał " pójść " w moc to jak znalazł :good:

Opublikowano

Turbo 1500zł

Fmic 430zł ( http://www.re5pect.pl/index.php?products=product&prod_id=344 )

Program 1000- 1500zł

Znalezienie dobrego BRD za 1500zł to nie będzie prosta sprawa.

Ten fmic to chińszczyzna,nie założył bym tego,poza tym i tak trzeba dobre orurowanie zrobić i to też koszty.

Nie ma nic gorszego jak obtanianie na tuningu.

Opublikowano

BRD masz od ręki za 1250zł za uzywke w dobrym stanie :gwizdanie: co z tego że chińszczyzna ten FMIC :mysli: mam nie narzekam jak chyba większosc to zakładających :wink4:

Opublikowano

Trochę BRD oglądałem bo przymierzałem się do wymiany,ale niestety żadna w przyzwoitym stanie nie była,ładnie wyczyszczona i tyle.

Opublikowano

Paczek081 :hi: jeśli naprawdę seryjna się wysrała to zakładaj BRD , DP- też się przyda a i nie należy zapomnieć o FMIC-u :good:

Opublikowano

Dawaj BRD i FMIC i 190 KM mozesz atakować :kox: :kox:

Opublikowano

Dawaj BRD i FMIC i 190 KM mozesz atakować :kox: :kox:

Prawdę mówi :good: a jak dobra kondycja motorowni i pompek to i więcej można :gwizdanie:

Opublikowano

BRD masz od ręki za 1250zł za uzywke w dobrym stanie :gwizdanie: co z tego że chińszczyzna ten FMIC :mysli: mam nie narzekam jak chyba większosc to zakładających :wink4:

Po części się zgadzam ,jednak gdy zawiozłem do gościa celem dołączenia orurowania dowiedziałem się ,że jest nieszczelny ( nówka od respekta),na szczęście :dziura: była niewielka ,została zaspawana, czy jak to się to zwie, i wszystko jest :good:

Opublikowano

wymien na dobre uzywane takie jak masz 500pln i załozenie 200pln , zadnego oleju itp nie musisz wymieniac przy takiej wymianie , nie idz w regeneracje bo to zło -garett nie dostarcza org czesci do regeneracji i turbo po regeneracji nie wytrzyma wiecej niz 50 tys - sprawdzone i niepodwazalne , pozdro

Opublikowano

wymien na dobre uzywane takie jak masz 500pln i załozenie 200pln , zadnego oleju itp nie musisz wymieniac przy takiej wymianie , nie idz w regeneracje bo to zło -garett nie dostarcza org czesci do regeneracji i turbo po regeneracji nie wytrzyma wiecej niz 50 tys - sprawdzone i niepodwazalne , pozdro

Kolego a kto powiedział ze tuning jest tani ?

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za info a to BRD to pasuje na zasadzie plug&play??

Opublikowano

Tak pasuje P&P,ale po założeniu powinieneś zrobić korektę softu.

Opublikowano

Kolego a kto powiedział ze tuning jest tani ?

a gdzie to wyczytales ze tuning jest tani u mnie , bo ja nic takiego nie pisalem, a kolega napisał ze wysrała mu sie turbina tp pisze co i jak