ardian6 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Witam ludziska Zmieniam przednią lampkę podsufitki z przedliftowej na poliftową. W przedliftowej są tylko 3 piny.W poliftowej jest ich aż 12. Czy zna ktoś może opis tych pinów??Może ktoś ma schemat jaki prąd do jakiego pinu puścić?? Pozdrówka.
P-U-M-A Opublikowano 23 Stycznia 2011 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Dołączam się do Prośby czy ktoś może to już podłączał?
vauxhall95 Opublikowano 2 Lutego 2011 Opublikowano 2 Lutego 2011 Ja tez sie przylaczam,widac trudna sprawa,z tym
ardian6 Opublikowano 3 Lutego 2011 Autor Opublikowano 3 Lutego 2011 Niby temat opanowany ale nikt nie zna układu pinów.Tak też jutro zamierzam jakoś się dobrać do tej lampki i wszystko jakoś rozpisać. Jeżeli moja praca przyniesie efekty to na pewno załączę jakiś obrazek [br]Dopisany: 02 Luty 2011, 20:21_________________________________________________Poniżej zamieszczam rozebraną kostkę(włącznik) sterujący całym podświetleniem przedniej dużej poliftowej lampki [br]Dopisany: 03 Luty 2011, 10:24_________________________________________________Tak to wygląda z całym rozgałęzieniem- niestety te blaszki idą w plastiku i nie wiadomo za bardzo gdzie.Kostka jest lustrzanym odbiciem montażu- żeby było w miarę logicznie. Chyba że ktoś ma te blaszki luzem bez plastiku to zdjęcie by było mile widziane-ułatwi sprawę [br]Dopisany: 03 Luty 2011, 10:31_________________________________________________Oto druga strona (zewnętrzna).Po złożeniu wszystkiego w całość tę część widać. Zastanawiam się też nad podłączeniem prądu i sprawdzaniem po kolei gdzie co zaświeci.Jaki prąd użyć żeby w razie zwarcia nic nie spalić? jakieś pomysły??
P-U-M-A Opublikowano 3 Lutego 2011 Opublikowano 3 Lutego 2011 Ja bede mial tą lampke dopiero za jakiś czas to wtedy bede sie bawil. A teraz to nie mam pojecia wiem ze przed lift ma 3 przewody do lampki przed liftowej.
jarek3251 Opublikowano 6 Lutego 2011 Opublikowano 6 Lutego 2011 a to da sie zamontować w przedlifcie wogóle??? trzeba bedzie ciąć podsufitkę ?
P-U-M-A Opublikowano 6 Lutego 2011 Opublikowano 6 Lutego 2011 To wrzuć jakieś zdjęcia jak to zrobiłeś u siebie
ardian6 Opublikowano 6 Lutego 2011 Autor Opublikowano 6 Lutego 2011 Ja też wyciąłem dziurę i pasuje.Wszystko opiszę dokładnie jak tylko dojdę z tymi pinami. Kolego vauxhall95 jak to podpiąłeś wszystko??
P-U-M-A Opublikowano 6 Lutego 2011 Opublikowano 6 Lutego 2011 Wrzućcie no jakieś fotki jak wycieliście i jak pasuje bo tez sie zabiore za to w przyszłym czasie.
ardian6 Opublikowano 8 Lutego 2011 Autor Opublikowano 8 Lutego 2011 Fotki wrzucę dziś i opisze jak to zamontować i wyciąć. Tymczasem posprawdzałem wszystkie piny i oto rezultaty Patrząc na lampkę od przodu(2 lampki 10W u góry małe 5W na dole) Piny 1+2=małe światełka 5W 3+4= wszystkie światełka świecą przy włączniku(główny przycisk w pozycji I) 5+7= podświetlanie wszystkich diód 6+9= podświetlanie funkcji pasanger airbag off 8+10= wszystkie światełka w pozycji neutralnej(główny przycisk między I a 0)-otwarcie drzwi 11+12= nie wiem(może coś do sterowania) dziś jak to podłączę,jeżeli to podłączę to wstawię pełen opis w dziale zrób to sam Mile widziane jakieś sugestie pytania itp.
P-U-M-A Opublikowano 8 Lutego 2011 Opublikowano 8 Lutego 2011 OOO super to wrzuć jak skończysz ja sie też za to biore ale ja musze jeszcze podsufitke okleić alcantarą więc czeka mnie więcej pracy.
Gwerty Opublikowano 9 Lutego 2011 Opublikowano 9 Lutego 2011 witam. jak chcecie moge rozpisac piny kolorami w lampce poliftowej. moze to cos pomoże
P-U-M-A Opublikowano 9 Lutego 2011 Opublikowano 9 Lutego 2011 No zawsze pomorze coś tam. To rozpisz jak możesz.
Gwerty Opublikowano 9 Lutego 2011 Opublikowano 9 Lutego 2011 foto : rozpiska: 1 -pusty 2- szary z niebieskim paskiem 3- czerwony z żółtym paskiem 4-zielony z zółtym paskiem 5-brązowy z białym paskiem 6-brązowy 7-czarny 8-szary z zielonym paskiem 9-czerwony z piałym paskiem 10- brazowy z fioletowym paskiem 11-brazowy z czerwonym paskiem 12- brazowy z niebieskim paskiem
vauxhall95 Opublikowano 9 Lutego 2011 Opublikowano 9 Lutego 2011 Dzieki,ale mi sie akurat nie przydalo bo mam kostke taka jak ty na zdjeciu.I co wiadomo cos z podlaczeniem
ardian6 Opublikowano 11 Lutego 2011 Autor Opublikowano 11 Lutego 2011 Witam chłopy. Podłączyłem dziś Zdziwiłem się, że tak to łatwo mi poszło. Zdjęcia porobiłem i opis ale słaba bardzo jakość więc jutro rano(akurat mam wolne ) porobię zdjęcia lepszej jakości i to finalnie opiszę. Powiem też zaopatrzcie się w lampki po lifcie bo montaż też nie jest trudny-mam mały patent jak to ładnie spasować.[br]Dopisany: 10 Luty 2011, 17:33_________________________________________________http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=186325.new#new oto opis montażu lampki poliftowej w przedlicie
Gwerty Opublikowano 11 Lutego 2011 Opublikowano 11 Lutego 2011 jak by co to mam lampke do opchnięcia.
kkeram07 Opublikowano 15 Marca 2011 Opublikowano 15 Marca 2011 jak by co to mam lampke do opchnięcia. posiadasz przedliftowa czy poliftowa??
Rekomendowane odpowiedzi