Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Potrzebna pomoc z dziedziny grafiki w laptopie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, potrzebuję pomocy w dziedzinie karty graficznej w moim laptopie. Bo przypadkiem wywaliłem sterowniki od grafiki i teraz wszystko się popieprzyło, rozdzielczość itd. A sterowniki od producenta tak jakby się nie chciały zainstalować. Zna się ktoś trochę? :gwizdanie: :embarrassed:

Opublikowano

Co to znaczy, że sterowniki od producenta tak jakby się nie chciały zainstalować :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Wchodzę na stronę ATI, w dziale download wybieram sterowniki do WIN 7 64bit do tego modelu karty, pobieram, rozpoczynam instalację, instaluję pomyślnie i tyle. I śladu po programie nie ma, ani w sterownikach karty, ani w dodaj/usuń programy, i nie widać efektu pracy sterowników bo grafika jak na kompie z 2000 roku. :confused4:

Opublikowano

Nie jestem pewien jak to jest w windows 7 ale powinno być podobnie.

Idź do właściwości ekranu->ustawienia->zaawansowane->karta->właściwości->sterownik i dojdziesz do podobnego okna

karta.jpg

kliknij przywróć sterownik i powinna zadziałać.

[br]Dopisany: 22 Styczeń 2011, 23:38_________________________________________________Ewentualnie do tego okna możesz dojść porzez menadżer urządzeń->karta graficzna->właściwości jak ta pierwsza droga zawiedzie

Opublikowano

albo uruchom sterowniki prawym myszy i wybierz uruchom jako administrator, jak bedzie dobrze to weż sobie zrób później recovery systemu tylko 3 lub 4 dvd płyty bedą potrzebne i wiecej takich akcji nie powinno być

Opublikowano
  • Autor

Dziadekblack, u mnie w tym oknie przycisk "przywróć sterownik" jest nieaktywny. :no:

Opublikowano

Dziadekblack, u mnie w tym oknie przycisk "przywróć sterownik" jest nieaktywny. :no:

więc tzn że nie miałeś zainstalowanych żadnych wcześniej sterowników co wydaje się dziwne...

ja w takim razie bym próbował wziąść Aktualizuj Sterownik z tego samego okna co jest przycisk przywróć sterownik i wskazać manualnie katalog w którym masz sterowniki...powinno pójść

Opublikowano
  • Autor

Spróbowałem tak jak mówisz, po tym wyskakuje monit, że sterowniki są aktualne. Tyle, że on chyba dobiera je do Karty Intel VGA a nie HD5650 :gwizdanie:, bo tej normalnej wcale nie widzi. :gwizdanie:

Opublikowano

Spróbowałem tak jak mówisz, po tym wyskakuje monit, że sterowniki są aktualne. Tyle, że on chyba dobiera je do Karty Intel VGA a nie HD5650 :gwizdanie:, bo tej normalnej wcale nie widzi. :gwizdanie:

no ale nie wybieraj później wyszukaj autoamtycznie tylko sam w tym oknie weź "Zainstaluj z listy lub określonej lokalizacji" później "Nie wyszukuj, wybiorę sterownik z listy" i później "Z dysku" i wtedy podajesz mu konkretnie te co masz na dysku do twojej karty...

oczywiście opje mogą się delikatnie różnic w Windzie 7-ce no ale to dalej winda więc będzie podobnie...

Opublikowano
  • Autor

no ale nie wybieraj później wyszukaj autoamtycznie tylko sam w tym oknie weź "Zainstaluj z listy lub określonej lokalizacji" później "Nie wyszukuj, wybiorę sterownik z listy" i później "Z dysku" i wtedy podajesz mu konkretnie te co masz na dysku do twojej karty...

oczywiście opje mogą się delikatnie różnic w Windzie 7-ce no ale to dalej winda więc będzie podobnie...

zrobiłem dokładnie jak mówisz, i dalej jest to samo co pisałem wcześniej :wink4:

Opublikowano

Spróbuj pobrać sterowniki ze strony producenta swojego laptopa a nie od ATI. Miałem kiedyś sytuację, że stery ze strony nVidia do układu Quadro nie chciały się zainstalować - musiałem ciągnąć od Dell'a.

Opublikowano
  • Autor

Spróbuj pobrać sterowniki ze strony producenta swojego laptopa a nie od ATI. Miałem kiedyś sytuację, że stery ze strony nVidia do układu Quadro nie chciały się zainstalować - musiałem ciągnąć od Dell'a.

dell dla podzespołów montowanych w swoich laptopach, ale zrobionych przez inne firmy odsyła do strony producentów tych części, więc wyjdzie na to samo :no:

Opublikowano

zrobiłem dokładnie jak mówisz, i dalej jest to samo co pisałem wcześniej :wink4

no to jeszcze takie coś, wejdz do menadżera urządzeń i wywal wogole kartę graficzną, następnie zresetuj kompa i przy starcie powinno poprosić o sterowniki wtedy tak jak pisałem wcześniej wskaż co ma instalować. nie bierz żeby wyszukał automatycznie bo znowu ci te same złe wrzuci :kox:

Opublikowano
  • Autor

A jak ustawić to, żeby po restarcie sam nie instalował sterowników?? Bo on sam je instaluje domyślnie, ja nic mu nie wybieram :gwizdanie:

Opublikowano

A jak ustawić to, żeby po restarcie sam nie instalował sterowników?? Bo on sam je instaluje domyślnie, ja nic mu nie wybieram :gwizdanie:

tego raczej nie ustawisz, ale jak to zrobić żeby zainstalować nowe? :mysli: może w trybie awaryjnym spróbuj :naughty:

Opublikowano
  • Autor

temat chyba ogarnięty, a przynajmniej częściowo..,

dzwoniłem do prezydenta USA, który stwierdził, że jest tylko jedna opcja załatwienia sprawy, ściągnięcie sterów za pomcą DELL Driver Manager przy użyciu Internet Explorera. I faktycznie, zadziałało, stery są, karta jest widoczna, grafika spoko, tylko znowu nie ma "ci" :gwizdanie:

Opublikowano
:mysli:
Opublikowano

tylko znowu nie ma "ci" :gwizdanie:

Panel CCC>opcje>klawisze dostępu> i odznacz klawisze dostępu albo wejdź w menadżer klawiszy dostępu i "wyłącz funkcję klawiszy dostępu":wink4:

Opublikowano
  • Autor

No wreszcie ććććććććććććććććććććććććććććććććć*pa ććććććććććććććma działa :cygaro: tyle walki o takie badziewko dzięki wszystkim za porady :hi:

Opublikowano

Jakbyś miał w przyszłości problemy ze sterownikami itp to zapraszam do mnie :)