Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] FMIC w 1.9tdi AWX on board

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tomek przecież robiliśmy u słynnego rezacza Pawła :kox: rdzeń Nissen :good:

Wiem, wiem. :naughty: Just messing. :decayed:

Opublikowano

Pixi ogólnie robota ok, ale stosowanie węży Fagumitu 51 mm, przy takim nakładzie sił i środków to wycieranie d*py szkłem. Lepiej kupić fajny, potrójnie zbrojony silikon fi 50 mm w cenie ok 110 zł/mb w Agrokorze Ursus. Jest on czeskiej producji i nie gorszy od Samco. Tak samo zwykłe opaski lubią piedyknąć. Dlatego stosuje się GBS-y.

http://www.agrokor.pl/oferta-przewody.php

http://www.sicorubena.cz/index.php?stranka=4&scid=106&jazyk=english

Opublikowano

No to jestem w czarnej :dziura: Jaro nie mam powodu żeby Ci nie wierzyć , ale robiąc rekonesans zdania na ten temat były podzielone , po za tym Paweł podjął taką decyzję i zagwarantował że w/w polski przewód potrójnie zbrojony z tymi opaskami wytrzyma . Mnie się wizualnie podoba ( nniej widać czarne przewody ) niż kolorowe, a parametry takie same .

Ale jak coś się będzie dziać niepokojącego to kupimy z Kokos-em ten co proponujesz i się zmieni :good: ( dzięks za opinie i sugestię ) :hi:

Człowiek całe życie się uczy ............ niestety :confused4:

Opublikowano

Pixi nie to żebym się przyczepiał, ale widzę u Ciebie Fagumita z różowym paskiem więc jest to najprawdopodobniej benzyna/olej i z paskiem pomarańczowym - więc motoryzacyjny, najprawdopodobniej do układów chłodzenia. Żaden z tych węży na dłuższą metę nie jest przystosowany do pracy w warunkach mgły olejowej i wysokiego ciśnienia/temperatury. To, że wytrzyma zgadza się - tylko jak długo? Poza tym te węże są cholernie sztywne i kijowo się je montuje.

Pozostała część roboty naprawdę fajnie i profi wykonana :good: (poza pastą do wydechu przy turbinie :gwizdanie:)

Opublikowano

Spoko Irek :wink4: wręcz przeciwnie im więcej podpowiedzi tym lepiej wykonana robota :good: , na wiosnę maluję zderzak więc przy okazji wymienie Fagumita i zwykłe opaski na czeski silikon i GBS-y ....

A co nie tak z pastą :mysli: ;(

Opublikowano

CIMG3641.jpg

Tutaj macie przykład jak wygląda rdzeń Nissen. Zobaczcie jak gęsto umieszczone są żeberka. Porównajcie sobie teraz z byle jakim chińczykiem.

Opublikowano

tu masz chinola wydaje mi się ze do 200hp z zapasem nie ma co kombinować bo spokojnie wystarcza :wink4:

ica1.JPG

Opublikowano

Niby na 200KM starczy, ale cholera wie jak będzie w upalne dni. Wydajność coolerów sprawdza się właśnie w lato, wtedy wychodzi ile jest wart.

Piotrek, tutaj ten sam cooler co wkleiłeś z bliska: :wink4:

ic0.jpg

Opublikowano
  • Autor

to co wystarczy taki?

Opublikowano

to co wystarczy taki?

Tobie powinien.

Opublikowano

to co wystarczy taki?

Spokojnie da rade ja też mam taki i przetestowałem go dobrze w lato i się sprawdza, z jednej strony cooler gorący a z drugiej zimny przy prawie +30 :wink4:

Opublikowano
  • Autor

to co wystarczy taki?

Spokojnie da rade ja też mam taki i przetestowałem go dobrze w lato i się sprawdza, z jednej strony cooler gorący a z drugiej zimny przy prawie +30 :wink4:

co znaczy z jednej goracy a z drugiej zimny?jak to?

Opublikowano

Bo to jest chłodnica z jednej strony wpływa ciepłe powietrze a z drugiej strony wylatuje już schłodzone przez cooler :wink4:

Opublikowano
  • Autor

a no juz czaje :wallbash::embarrassed::polew:

Opublikowano

Niby na 200KM starczy, ale cholera wie jak będzie w upalne dni. Wydajność coolerów sprawdza się właśnie w lato, wtedy wychodzi ile jest wart.

Piotrek, tutaj ten sam cooler co wkleiłeś z bliska: :wink4:

ic0.jpg

jak nie starczy to trzeba zastosować "system" chłodzenia :naughty:

poza tym po którymś razie i tak moc leci w dół ale wystarczy chwila żeby coler się schłodził, a dyskusje jakbyście mieli startować na 1/4 jakimiś mocnymi furami :wink4:

Opublikowano

PiotrekIgo98 go ma w lato robilismy logi i miał 22*C w dolocie

Opublikowano

to rewelacja :good:

Opublikowano

No nie puchnie :good: Bo seria to dla mnie porazka... dzisiaj + 8*C i juz czułem spadki( dwumas nie dgrał)