Przemas_TrN Opublikowano 15 Listopada 2007 Opublikowano 15 Listopada 2007 KOledzy mianowicie mam taki problem.Swoja posiadam juz kilka miesiecy. od ok 2tygodni podczas zatrzymywania auta (końcowy etap), słychać jakies delikatne piski w któryms z kół przednich... czy to oznaka konczacych się klocków hamulca??
cayenne Opublikowano 15 Listopada 2007 Opublikowano 15 Listopada 2007 Jak nie sprawdzisz stanów klocków to się nie dowiesz.Ale na 99% są do wymiany.Piszczenie to częsty objaw kończących się klocków.Oczywiście są takie,które piszczą praktycznie zawsze bez znaczenia,czy są nowe,czy zużyte.
Przemas_TrN Opublikowano 15 Listopada 2007 Autor Opublikowano 15 Listopada 2007 wlasnie wczesniej nie zdazalo sie zeby piszczaly. jutro zdejme kolo i zobacze co jest grane
cayenne Opublikowano 15 Listopada 2007 Opublikowano 15 Listopada 2007 W takim razie ich żywot się kończy. Miałem identycznie. Pamiętaj,żeby zmienić parami.Przy okazji sprawdź tył,żebyś nie musiał robić tego samego dwa razy.
schiller Opublikowano 15 Listopada 2007 Opublikowano 15 Listopada 2007 a jeśli jednak się nie kończą to mogło się zdarzyć ze pojawiły się jakieś rysy/mikro-pęknięcia. wtedy może pomoc wymontowanie ich i wygładzenie papierem ściernym.
Przemas_TrN Opublikowano 20 Listopada 2007 Autor Opublikowano 20 Listopada 2007 okazalo sie ze klocki sa prawie nowki zauwazylem ze takie piski sa tylko podczas minusowych temperatur. nie wiem czy to nie czasem zbieg okolicznosci
Gość MorgothV8 Opublikowano 20 Listopada 2007 Opublikowano 20 Listopada 2007 Niektóre klocki/tarcze już tak po prostu mają i ciężko na to cokolwiek poradzić Niektórym pomaga mocne przyhamowanie 9na jakiś czas) U mnie też trochę popiskują...
OLO_GDA Opublikowano 21 Listopada 2007 Opublikowano 21 Listopada 2007 czesto problemem jest zabrudzenie tarcz i klocków, ale to trzeba wyczyscic specjalnym plynem do tarcz, nie wiem czy to dobre: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=266865304 w kazdym razie w motocyklu taka operacja pomaga, wyczyszczone, odtłuszczone hamulce na pewno nie zaszkodza;/
Rekomendowane odpowiedzi