Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B8] B8 Allroad

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam auto z 2010 roku i też mi bierze olej :wallbash:

Wczoraj właśnie miałem drugą próbę olejową i wyszło 0,55l/1000 km.

Całe szczęscie,bo ostatnio wyszło 0,48l/1000 km i asy z ASO uznali,że się mieści w normie.

Tym razem będą mi coś tam wymieniać,jestem umówiony na przyszły tydzień.

Zdam relacje czy coś pomogło.

Weź się tu człowieku nie załam,auto za tyle kasy a bierze olej jak 10-cio letnie auto,albo i lepiej.

Komentarz pracownika serwisu po moich uwagach bezcenny-trzeba było nie kupować Audi z tym silnikiem!!

Jak mi to powiedział,to myslałem ,że wyjdę z siebie :angry:

Opublikowano
  • Autor

Witam

Z tego co się doczytałem na niektórych postach koledzy posiadajacy 2.0 TFSI (CDN) mają w wiekszości problem z nadmiernym "wciąganiem" oleju. U mnie niestety jest to samo. Czy ktoś próbował rozwiązać to przez ASO (gwarancja)? Udało się komuś? U mnie niestety stwierdzili że mieści się nieznacznie poniżej dopuszczalnej granicy. :wallbash:

Dowiedziałem się że problem wynika z eksperymentów :no: inżynierów w zakresie mniejszego tarcia w cylindrze i tak dali d*py z pierścieniami. Egzemplarze z 2010 i 2011 podobno tego nie mają chociaż nie widomo co i z kiedy do środka wkładają. Podobno była też jakaś akcja serwisowa ale nie u nas w trzecim swiecie.

a bierze ci olej od poczatku czy aczal po jakims konkretnym przebiegu ?

od poczatku a mam juz 50kk natrzaskane :no:[br]Dopisany: 11 Sierpień 2011, 08:28_________________________________________________

Ja mam auto z 2010 roku i też mi bierze olej :wallbash:

Wczoraj właśnie miałem drugą próbę olejową i wyszło 0,55l/1000 km.

Całe szczęscie,bo ostatnio wyszło 0,48l/1000 km i asy z ASO uznali,że się mieści w normie.

Tym razem będą mi coś tam wymieniać,jestem umówiony na przyszły tydzień.

Zdam relacje czy coś pomogło.

Weź się tu człowieku nie załam,auto za tyle kasy a bierze olej jak 10-cio letnie auto,albo i lepiej.

Komentarz pracownika serwisu po moich uwagach bezcenny-trzeba było nie kupować Audi z tym silnikiem!!

Jak mi to powiedział,to myslałem ,że wyjdę z siebie :angry:

daj znać bo mnie już tez mam dość wysłuchiwać tych magików z ASO. Tym bardziej że kręca z tym zużyciem bo jak mi powiedziała zaufana osoba z branży jezeli nie jesteś przy mierzeniu to ciagną wynik w dół.

Opublikowano

:wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: jaki koles wogole ... nei dales mu w ryj ? :)

Opublikowano

:wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: jaki koles wogole ... nei dales mu w ryj ? :)

Ledwo co się powstrzymałem od zrobienia mega awantury w serwisie!! :disgust:

Całe szczęście ,że próba wyszła pozytywnie (jeśli tak można powiedzieć).

Jeśli by do mnie przyszedł i powiedział z głupim uśmiechem jak ostatnio,że się mieści w normie (0,48l/1000km) to by był lekki armagedon !!

Audi niestety nie ma w praktyce dzwonić po każdej wizycie w ASO i pytać o satysfakcję klienta,a szkoda-bym się wyżalił.

Cały czas się zastanawiam ,czy nie złożyć oficjalnej skargi na tego patafiana,no beszczelny typ na maxa !!!!!!!!!!!

Dobra sorki za OT ...

Opublikowano

a w którym cudownym ASO ci tak powiedział?

Opublikowano

a w którym cudownym ASO ci tak powiedział?

A.V. - rozszyfruj sam ...

Opublikowano

o ja piernicze... to u mnie nie mieli takiej wpadki. dotej porty jestem zadowolony. Miałem tylko jedną awanturę z nimi przez hmm... z 7 lat?? i wszystko jest ok.

Opublikowano

Niezle , dajcie znac co tam wskuracie

Opublikowano

Audi niestety nie ma w praktyce dzwonić po każdej wizycie w ASO i pytać o satysfakcję klienta,a szkoda-bym się wyżalił.

W starej Auto-Unii a obecnie w Idczak-Krotoski-Cichy zawsze po wizycie w serwisie (2-3 dni po) jest telefon z prośba o krotka opinię i uwagi nt przebiegu i oceny ostatniej wizyty.

A co do Auto Vivy, to poza wsparciem z KT w miarę fajnym salonem i ekspozycją Exclusive'a niewiele soba reprezentują.

Nie mają nawet własnej blacharni i lakiernik i wszystko wywożą na zewnątrz.

Kiedyś sie nawet na tym wyłozyli, bo Mroczek zostawił u nich do lakierowania A3kę i znalazł na pudelku zdjęcia swojego auta w jakiejś szopie z odpowiednim komentarzem:) Oczywiscie skończyło się to mega awanturą i zabraniem auta....

Opublikowano

A co on winien?

Projektanci tego cuda powinni czuć wstyd

Na swój sposób typ miał rację, ten silnik tak ma i w necie aż chuczy od żali na ten temat

=====

Skoro zjada wam dużo ale niestety trochę poniżej normy to zostawiacie parcha na biegu jałowym na parę godzin i tyle.

Licznik nie kręci a silnik pracuje i konsumuje :naughty:

A jeśli macie silnik w wersji z bagnetem do sprawdzania poziomu oleju to udajecie się do apteki w celu zakupu wielkiej strzykawy i rurkę do kroplówek i jazda

Opublikowano

A co on winien?

Projektanci tego cuda powinni czuć wstyd

Na swój sposób typ miał rację, ten silnik tak ma i w necie aż chuczy od żali na ten temat

=====

Skoro zjada wam dużo ale niestety trochę poniżej normy to zostawiacie parcha na biegu jałowym na parę godzin i tyle.

Licznik nie kręci a silnik pracuje i konsumuje :naughty:

A jeśli macie silnik w wersji z bagnetem do sprawdzania poziomu oleju to udajecie się do apteki w celu zakupu wielkiej strzykawy i rurkę do kroplówek i jazda

Koleś nie jest winny ,że silnik bierze olej,ale sposób w jaki ze mną rozmawiał jest poniżej krytyki :wallbash:

Wulgaryzm bił mu z oczu !!!!

Co do malowania ,to fakt -nie mają swojej lakierni.

Odwożą samochody parę kilometrów dalej w stronę Poznania i tam wszystko robią.

A co do próby olejowej to wyszła tym razem całe szczęście powyżej 0,5l/1000km.

Może właśnie dzięki temu,że parę razy zostawiłem auto jak piszesz na biegu jałowym na parę godzin :decayed:

Wymieniają mi właśnie zawór odpowietrzający skrzyni korb,uszczelniacz wału i zmieniają oprogramowanie silnika...

Zobaczymy ,czy pomoże.

Opublikowano

ciekawe jaki bedzie efekt.

Opublikowano
  • Autor

Tez jestem ciekaw co z tego wyjdzie. Jak wrócę z urlopu to tez biorę się za nich.

Opublikowano

daj koniecznie znac, i wywiedz sie co tam wymienili !

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Najlepsza na forum :good: życzę aby ci śmigało bez zarzutów :naughty:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Byłem dzisiaj w serwisie i tu zaskoczenie hahaha

znowu próba olejowa :wallbash: ale chłopaki zaczynają powoli zmieniać ton. Zobaczymy co dalej.

Opublikowano

no to moze sie zalapiesz na stage 2

Opublikowano

Ja bym zostawił ją tak jest ! Bo jest mega !