Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Kolacja we dwoje - co i jak ?? (Gastronomia)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie :hi:

Jutro mam kolację z kobietą, chciałbym przygotować coś bardzo smacznego na wieczór.. jest to nasza piąta "rocznica".

Chodzi mi o jakieś danie, które nie jest zbyt trudne do przygotowania ze względu na to że jestem laikiem gotowania,

lecz żeby było bardzo smaczne i odpowiadające danemu wieczorkowi. Jeżeli ktoś zna jakieś przepisy na wikwintne dania ktore nadają się na kolację we dwoje

to bardzo bym prosił, aby napisał tutaj co i jak. :naughty:

Odrazu napiszę że nie chce tu jakiś durnowatych pomysłów typu ziemniaki z kartoflami, czy makaron z kluskami.

Chodzi o coś wyjątkowego... i oryginalnego przedewszystkim bo wiadomo jakieś spagetti czy coś w ten deseń to przejedzona bajka z filmów i reklam :decayed:

( Próbowałem coś znaleźć w necie, ale nic z tego żadnych opini tylko same przepisy, więc najlepiej żeby ktoś podał to co sam przygotował + przepis + opinia jak to smakowało )

Czas mam do jutra do 17:00 potem musze zacząć pichcić :evil:

Dziękuje i pozdrawiam!

Luka3s

Opublikowano

sushi!!!! zrob sushi prosto szybko i smacznie;d:))

ps. a swoja droga jak mozna wytrzymac tyle z jedna baba;> :decayed: i to w tym wieku :o

ps2. taka mala rada:P nieprzywiazuj sie zabardzo zeby potem placzu nie bylo... bo chyba nie myslisz ze bedziecie razem do konca zycia:) to tak zebys za wesolo tam nie mial :kox:

Opublikowano

Zmija chciałem przepis dobry przedewszystkim dokładny (z własnego doświadczenia).

[br]Dopisany: 25 Styczeń 2011, 22:46_________________________________________________Chyba mogę wam zaufać :kox: .. od tego liczą się dalsze losy wieczoru :polew:

Opublikowano

Kup dwa zestawy na Maćku :naughty::decayed:

Opublikowano

Ostatnio w KFC jest promocja na Twistery :decayed:

a tak na poważnie to w czym Twoja kobieta gustuje? Bo nie każdemu doradzisz np. owoce morza jak ich nie lubi. Ja bym poszedł w jakieś dobre mięsko np polędwiczki, może nadziewane np śliwkami :naughty:, do tego dobre winko :cool1:

Opublikowano

sushi!!!! zrob sushi prosto szybko i smacznie;d:))

ps. a swoja droga jak mozna wytrzymac tyle z jedna baba;> :decayed: i to w tym wieku :o

ps2. taka mala rada:P nieprzywiazuj sie zabardzo zeby potem placzu nie bylo... bo chyba nie myslisz ze bedziecie razem do konca zycia:) to tak zebys za wesolo tam nie mial :kox:

Zmija.. nie rób mi tu off top'u, masz jakieś aluzje to napisz na prv. Napisałem czego oczekuje od poważnych użytkowników forum, bardzo chętnie zaczerpne pomysłu od kogoś kto się zna na jedzeniu, lubi gotowac i już sporo zjadł róznego rodzaju dań.

Tak więc proszę skończ poruszać tematy niepotrzebne. [br]Dopisany: 25 Styczeń 2011, 22:51_________________________________________________Tak tak Filip mięsko jak najbardziej, owoce moża ... być może lubi, ale najlepiej żeby nie wiedziała że je szamie :polew:

polędwiczki nadziewane śliwkami... :mysli: to brzmi dobrze![br]Dopisany: 25 Styczeń 2011, 22:53_________________________________________________Co do winka to jasna sprawa, obowiązkowo. :kox: albo nawet coś co ma trochę więcej kucy. [br]Dopisany: 25 Styczeń 2011, 22:54_________________________________________________tylko powtarzam..to ma być coś z tematu "zrób to sam" :>

Opublikowano

Najlepiej margulon.

Opublikowano

Myślę, że nie jest to wybitnie trudne danie. Nadziewasz mięso, nacierasz je przyprawami, do piekarnika i pieczesz. Do tego podajesz je z warzywkami, pieczarkami lub czymś wedle uznania. Np tak:

13184264.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Myślę, że powinna być pod wrażeniem. Po kolacji powinna ci się odwdzięczyć w odpowiedni sposób :gwizdanie: :kox:

No chyba, że chcesz frytki z biedronki lub jajecznicę zrobić :mysli:

Opublikowano

Filip jesteś boski, trafiłeś w 10! NIECH CI BÓG W DZIECIACH WYNAGRODZI

JUTRO TO ROBIĘ!![br]Dopisany: 25 Styczeń 2011, 23:04_________________________________________________Polędwiczki z warzywami do tego pieczone ziemniaczki z "prodziża" o tak. :slina:[br]Dopisany: 25 Styczeń 2011, 23:05_________________________________________________( tylko żeby potem całą noc na kiblu nie spędziła od moich wybitnych uzdolnień :polew: )

Opublikowano

:decayed:

Trzymam kciuki. Pojutrze zdasz relacje jak jej smakowało. :naughty::decayed:

Opublikowano

Jak jej nie zasmakuje to przyslij ja do mnie.

Podobno umiem gotowac

:naughty: :naughty:

Opublikowano

po kolacji posadź ją na kciuka i niech się na nim kręci do rana

Opublikowano

Póki co temat zamykam

Jeszcze raz wielkie podziękowania dla Filipa, a relacje zdam w czwartek wieczorem :hi:.[br]Dopisany: 25 Styczeń 2011, 23:12_________________________________________________No i udało się, wszystko tak jak być powinno, jedzonko wyszło (odziwo) pierwszy raz w życiu "gotowałem"

Filipowi wiszę browara za podsunięcie pomysłu :decayed:

Super kolacja ! :good: