Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Ceramizer do skrzyni biegów-doświadczenia.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.Chcialbym się dowiedzieć czy ostatnimi czasy ktoś zalewał swoją skrzynie owym specyfikiem i może coś na ten temat powiedzieć?pozdrawiam.

Opublikowano

Wiaj, u mnie pada synchronizator 2-go biegu,zakupilem ceramizer aby sprobowac ratowac skrzynie,wydatek maly w porownaniu z wymiana synchronizatora lub skrzyni. Po dodaniu na swiezy olej i przejechaniu 3 kkm nic sie nie zmienilo. Tak wiec nie kupuj szkoda kasy.

Opublikowano

Uzywalem,co prawda nie a4,ale polo 1.9D i Toledo AHF i dzwiek sie zmniejszyl jakies 10%,objawy chroboczaca skrzynia,remont sie nie oplaca

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam wszystkich.Chciałbym się dowiedzieć czy ostatnimi czasy ktoś zalewał swoją skrzynie owym specyfikiem i może coś na ten temat powiedzieć?pozdrawiam.

nosiłem się kiedyś z zamiarem zalania ceramizera Motula, ale z rożnych względów temat umarł.

wczoraj jednak rozmawiałem z kolegą, który u wspólnego znajomego blacharza-mechanika robi body w swoim A3.

Temat emocjonuje wszystkich którzy widzieli tą trójkę.

Autko benzyna 1.8 turbo, kupione przy 150k

Kolega zrobił program na ok 170 kucy i wlał ceramizer firmy XADO (wystarcza na 100k)

przez 5 lat zrobił już 220k km (kuracje ceramizerem ponawiał po zalecanych 100k)

Efekt:

w opini mechaników - silnik pracuje jak nowy,

w opinii użytkownika - żadnych problemów (nawet po zdarzeniu w którym zbił miskę i zrobił kilkadziesiąt kilometrów bez oleju)

Kolega chce dodać ceramizer też do skrzyni, bo wg niego warto zainwestować

Widziałem jak działa nowoczesny smar w sprayu tej firmy i jestem pod wrażeniem

Tak więc temat powrócił i u mnie :gwizdanie:

Nie wiem tylko czy zdecyduję się na XADO czy motula?

Opublikowano

Wiaj, u mnie pada synchronizator 2-go biegu,zakupilem ceramizer aby sprobowac ratowac skrzynie,wydatek maly w porownaniu z wymiana synchronizatora lub skrzyni. Po dodaniu na swiezy olej i przejechaniu 3 kkm nic sie nie zmienilo. Tak wiec nie kupuj szkoda kasy.

W Twoim przypadku ceramizer nie pomoze - co ma ceramizer do zjechanej zebatki-synchronizatora :wallbash:

Opublikowano

Ja jestem bardzo sceptyczny to takich wynalazków, raczej nie zaszkodzą i też nie pomogą.. :mysli:

Opublikowano

Ja zalałem do mojej skrzyni po tym jak mechanik z dwóch składał mi jedną. Troszę mi się dwójka przycinała przy przerzucaniu, po zalaniu ceramizerem nic się nie zmieniło.

Opublikowano

bo ten specyfik nie zastąpi naprawy, w instrukcjach piszą nawet że należy najpierw dokonać niezbędnych napraw a dopiero później coś wlewać

Opublikowano

Ale odgrzebaliście kotleta, nieważne. Ja opiszę Wam mój przypadek. Miałem kilka lat temu seicento i właśnie tam też był problem z synchronizatorem z dwójki. Po przejechaniu 100000km przy szybszej zmianie biegów lubił zgrzytnąć. Postanowiłem zalać nowym olejem. Po wymianie nic się nie zmieniło. Zacząłem czytać o tych pseudo specyfikach i wybór padł na ceramizer do skrzyni. Wlałem i jak ręką odjął. Następny właściciel jeździ do dzisiaj i żadnych problemów ze strony skrzyni. Dodam również że znacznie się wyciszyła więc nie wiem co sądzić ale w moim przypadku ewidentnie pomogło. Ogólnie to jestem sceptycznie nastawiony na te super wynalazki, do silnika bym tego nie wlał ale tam spróbowałem i się nie zawiodłem. Pewnie jeśli byłby uszkodzony to już by mu nic nie pomogło ale że może dopiero coś zaczęło się dziać to w tym wypadku pomogło.