Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana radia Audi symphony II na nawigacje RNS E

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No trudno. Już kupione, jutro powinno dotrzeć.

Opublikowano

Panowie!!

O co chodzi z tym kodowaniem, na czym to polega? Obejdzie się bez tego? Nie chcę ingerować w elektronikę, bo nie mam o tym pojęcia, a w swojej okolicy nie widzę nikogo kumatego kto by mi to zrobił...

Mam Concert II

Opublikowano

Chłopy, więc jak mam 1 DIN w tunelu nie muszę całego tunelu zmieniać tylko dokupić kosz sam tak ? [emoji3] Czytałem w necie i tak zamieszali, że sam już nie wiem [emoji3]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Jesli masz tunel 1 DIN to niestety radio 2 DIN nie wejdzie, trzeba wymienić całość bo w 1 din klimatronik umieszczony jest wyżej.

U mnie obyło się bez żadnego kodowania. Wyjąłem Symphony II, włożyłem RNS-e i śmiga aż miło :dance::D Czytałem coś, że jeśli auto posiada szynę CAN odpowiedzialną za multimedia to niepotrzebne jest kodowanie, wystarczy podłączyć Navi i trybi. U mnie nawet kodu do radia nie musiałem wklepywać. Radio drogie, ale warto było wydać 1700 zł :)

Nurtuję mnie jeszcze pytanie, czy mimo że posiadam navi z polskim menu i z polskimi mapami z 2016 roku, to czy komunikaty głosowe i tak podawane są w języku angielskim? Zmieniłem nawet na polski i nic nie pomogło.

Opublikowano

Dzięki za odp :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Jesli masz tunel 1 DIN to niestety radio 2 DIN nie wejdzie, trzeba wymienić całość bo w 1 din klimatronik umieszczony jest wyżej.

U mnie obyło się bez żadnego kodowania. Wyjąłem Symphony II, włożyłem RNS-e i śmiga aż miło :dance::D Czytałem coś, że jeśli auto posiada szynę CAN odpowiedzialną za multimedia to niepotrzebne jest kodowanie, wystarczy podłączyć Navi i trybi. U mnie nawet kodu do radia nie musiałem wklepywać. Radio drogie, ale warto było wydać 1700 zł :)

Nurtuję mnie jeszcze pytanie, czy mimo że posiadam navi z polskim menu i z polskimi mapami z 2016 roku, to czy komunikaty głosowe i tak podawane są w języku angielskim? Zmieniłem nawet na polski i nic nie pomogło.

jak stwierdzić, czy posiadam tą szynę CAN?

Opublikowano

Nie mam pojęcia. W B7 raczej takie Navi powinno podejść bez niczego.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Hej ja mam radio Audi concert

Też chciałbym wymienić na Rns-e wymieniał ktoś z takiego radia? Co mi jest potrzebne jeszcze oprócz navi oczywiście?

Edytowane przez Arczi78

Opublikowano

Też chciałbym wymienić na Rns-e wymieniał ktoś z takiego radia? Co mi jest potrzebne jeszcze oprócz navi oczywiście?

Jeżeli masz concerta 1 din to musisz zmienić tunel, klimatronik, popielniczkę przód, ramkę/stelarz radia i przerobić instalację lub zastosować odpowiednią przejściówkę którą połączysz rns-e do instalacji którą posiadasz.

Tunel i klimatronik można dociąć, tu masz to opisane https://a4-klub.pl/index.php?/topic/91570-docinanie-climatronica-i-tunelu-pod-kosz-2-din-rns-e/

Poszuka dobrze na forum tu wszystko jest opisane

Opublikowano

Dziękuję

Opublikowano

Cała lektura :hi:

https://a4-klub.pl/index.php?/topic/6986-nawigacja-rns-e-od-a-do-z-audi-navigation-plus/

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam , rozmyślam nad kupnem radia bo jest naprawdę Fajne . Ale mój przypadek  nie jest tu opisany . A4 b6 USA  Z radiem Symphony II i GPS'em w liczniku i nagłośnieniem Bose . Pytania :

1.Jak tu u mnie jest z tym gps tez muszę kupować antenę ? 

2. Jaką przejściówkę zakupić aby grało Bose ?

3. Co z sterowaniem multikierownicy będzie obsługiwane ? 

4. Co jeszcze mnie czeka aby kupić , zdjęcie z adapterami jest małe i nie czytelne na początku tego postu , czytałem na zagranicznej stronie że jest inna przejściówka z obd1 na obd2 do rns-e pod bose ale nie było napisane jaka ... 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

Jakie potrzebuje przejściówki z radia symphtomy na rnse? Różne widzę są Wenecję dlatego pytam 

Opublikowano
3 godziny temu, Cguurek napisał:

Witam

Jakie potrzebuje przejściówki z radia symphtomy na rnse? Różne widzę są Wenecję dlatego pytam 

A tam różne od razu Wenecje,taka z linku pasuje 

ZLACZE-ISO-KOSTKA-ADAPTER-AUDI-NAWIGACJA
ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro.pl za 49 zł - ZŁACZE ISO KOSTKA ADAPTER AUDI NAWIGACJA RNS-E (7931841934). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących!