vojciechs Opublikowano 30 Stycznia 2011 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Witam, ostatnio chcąc odpalić auto pojawił się problem migających świec żarowych. Przy próbie odpalenia słychać "cyknięcie" i przygasają wszystkie żarówki na desce. Wskaźnik paliwa ustawia się w normalnym położeniu. No i przy okazji tego przestała działać centralka, szyby raczej też się nie opuszczają. Świece migają dosyć energicznie i szybko. Dzień wcześniej auto odpaliło bez problemu. Bezpieczniki sprawdzone i wszystko OK. VAG najwcześniej w poniedziałek, jak dobrze pójdzie. Jak migają świece żarowe przy błędach? A jak przy zwarciu w układzie elektrycznym? A4 1,9TDi 96r. 90KM
steve69 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zacznij od sprawdzenia stanu naładowania akumulatora, oraz podpięcia VAG-a i odczytania błędów. -- Pozdrawiam. Sławek
vojciechs Opublikowano 30 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2011 Akumulator raczej jest naładowany, ponieważ początkowo uznałem to za przyczynę tej usterki i naładowałem akumulator w domku. Czy zwarcie w instalacji również pokaże się w diagnostyce VAG?
steve69 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Akumulator raczej jest naładowany... Miernik w rękę i sprawdzaj w samochodzie. Wtedy będziesz pewny na 100%. -- Pozdrawiam. Sławek
vojciechs Opublikowano 30 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2011 Kiedyś miałem sytuację ze słabym akumulatorem i nie było takich objawów z migającymi świecami żarowymi, więc dlatego zdziwiło mnie to, ale sprawdzę... Jeśli to nie akumulator to co obstawiać w dalszej kolejności? Pamiętam o VAG-u, tylko miganie lampki świec żarowych jest dla mnie dziwne. W innych tematach czytałem o migających świecach i osobach, które z tym jeździły bo im to nie przeszkadzało, a ja z tego typu miganiem nawet bym nie ruszył bo bym wariacji dostał...
sebastian_marat Opublikowano 31 Stycznia 2011 Opublikowano 31 Stycznia 2011 A działa Ci światło stopu? Bo w vw były takie cyrki, że jak padł czujnik stopu to świeciła się kontrolka od świec... tylko samochód palił normalnie.
Rekomendowane odpowiedzi