Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Meetingi Kujawsko-Pomorskie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:gwizdanie:

• Odpowiedzi 43,3 tys.
  • Wyświetleń 1,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

No koleżanki i koledzy!

rozwińcie swoje skrzydła (nie fantazję) i pomóżcie odpowiedzieć na moje pytanie.

Temat: " brak mocy, po wcześniejszym rozkręceniu silnika do wysokich obrotów".

Już wyjaśniam, co się dzieje.

Jak zaczynam troszkę wyżej wkręcać silnik np. przy wyprzedzaniu, to na kolejnych biegach (3-5), brakuje mu mocy. Objaw taki, jakby turbina nie doładowywała. Rozpędza się już powoli, spalanie pokazuje ogromne (ok. 12-18 litrów), a obroty do 2000-2200.

Ciekawym pozostaje fakt, że jak na chwilkę tylko zgaszę silnik i odpalę na nowo, wszystko jest ok.

Pytanie me brzmi: gdzie szukać przyczyny?

Tylko proszę, nie piszcie, że pod maską. Do tego już sam doszedłem :decayed:

Sprawa jak najbardziej typowa :naughty: Silnik przechodzi Ci w tryb awaryjny.

Możliwe najczęstsze powody:

- nieszczelność w dolocie

- zapiekające się kierownice turbiny

- przepływomierz

Poszukaj na forum notlauf, przeładowanie turbiny itp.

Powodem może być uprawianie PSJ :cool1:

Reniu a AHU ma zmienna geometrie? czy tam jest to samo co w 1z?

Opublikowano

no i ta cisza z waszej strony (grzechu i kierownik) bardzo mi sie podoba :evil:

Opublikowano

ahu nie ma zmiennej geometrii turbiny chyba , tylko AHH z 90cio konnych disli to ma :mysli:[br]Dopisany: 23 Czerwiec 2010, 20:11_________________________________________________Arturo :> mielismy nie poruszać tego tematu ... to nie poruszamy :tongue4:

Opublikowano

ahu na 100% nie ma zmiennej geometri turbiny, to tylko nowsza odmiana "mrówki" 1z :decayed:

Opublikowano

Sorry chłopaki ,że zawracam głowę ale znacie może to autko ? http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C13468627

juz pomogłem trochę koledze w tej kwestii :gwizdanie:

a mi czujnik cisnienia oleju pierd... f*ck :confused4:

dobra panowie, mówiłem juz kiedyś :tongue4: takie pogaduchy po jednym zdaniu to na GG :polew:

interesuje mnie wasze zdanie na temat spotu :naughty:

sobota czy niedziela :cool1: zacznijcie się okreslać!!!

pozdrawiam :good:

Opublikowano

ja sie pisze na niedzile...z tego co wiem to Tomiczka tez na niedziele :kox:[br]Dopisany: 23 Czerwiec 2010, 20:24_________________________________________________aha majki tu jest nasz GG :polew:

Opublikowano

nie z tego co wiem tylko konkret mnie interesuje :mysli:

wybierzemy jakąś opcje optymalną wtedy i tyle

mi jest to obojetne

artur - niedziela

tomiczka - niedziela

.

.

.

Opublikowano

gdzie porozmawiamy wszyscy w jednym miejscu , o jakiś duperelach ? o jakiś sprawach bieżących ? gdzie sie pośmiejemy ?

Majki wszyscy spamują , to dlaczego my mamy być gorsi ? :naughty:

:hi:

SPAM jest :kox:[br]Dopisany: 23 Czerwiec 2010, 20:30_________________________________________________

artur - niedziela

tomiczka - niedziela

kierownik - niedizela (50%)

Opublikowano

gdzie porozmawiamy wszyscy w jednym miejscu , o jakiś duperelach ? o jakiś sprawach bieżących ? gdzie sie pośmiejemy ?

Majki wszyscy spamują , to dlaczego my mamy być gorsi ? :naughty:

:hi:

SPAM jest :kox:[br]Dopisany: 23 Czerwiec 2010, 20:30_________________________________________________

artur - niedziela

tomiczka - niedziela

kierownik - niedizela (50%)

.

.

nie filozofuj tylko sie okreslaj teraz :tongue4:( niedizela??? ) :polew:

Opublikowano

ahu na 100% nie ma zmiennej geometri turbiny, to tylko nowsza odmiana "mrówki" 1z :decayed:

tak tez mi sie wydawalo, takze tomiczka raczej zapiekające się kierownice turbiny mozesz wykluczyc

Opublikowano

Dropson...Tomiczka zapomnial dopisac ze jemu chodzi o A6 1.9Tdi 110km (chyba AFN)

Opublikowano
Reniu a AHU ma zmienna geometrie? czy tam jest to samo co w 1z?

Podałem ogólne przyczyny takiego stanu na własnym przykładzie.

FAQ forum "Silniki Diesla"

http://www.a4-klub.pl/smf/b5_ahu_przeladowanie_notlauf-t5465.0.html;

http://www.a4-klub.pl/smf/jak_sprawdzic_czy_poprawnie_dziala_n75-t6509.0.html;

http://www.a4-klub.pl/smf/all_tdi_oznakowanie_silnikow-t29694.0.html;msg354161#msg354161

http://www.a4-klub.pl/smf/a4_b5_co_trzeba_do_zmiany_turbiny_z_afn_do_ahu-t17313.0.html;msg202132#msg202132[br]Dopisany: 23 Czerwiec 2010, 20:41_________________________________________________[br]

Do podanych wcześniej przyczyn można dorzucić zapchany katalizator :dziura:

Opublikowano

Dropson...Tomiczka zapomnial dopisac ze jemu chodzi o A6 1.9Tdi 110km (chyba AFN)

a no to jak afn to spoko to tak jak reniu pisal, myslalem ze o to co ma w opisie

Opublikowano

Wróciłem do domu.Miałem na vagu błąd G62.Jak rano zapalałem to fiksowały obroty na jakieś 950.a temp.stała na 60 stopni.Dzis kupiłem czujnik cieczy chłodzacej(118 zł w ASO) i go wymieniłem i jest super.Zero błedów na silniku :gwizdanie: .Dzis mieliśmy mały spocik u mnie garażu(Majki.Damian i ja).ja piłem :drinks: a koledzy nie bo jeszcze jechali dalej :kwasny: Może kiedys nadrobimy tę kwestie :polew:

Opublikowano

zgadza się :good:

trochę sie dzieje na mundialu :kox:

pozdrowionka

Opublikowano

Wróciłem do domu.Miałem na vagu błąd G62.Jak rano zapalałem to fiksowały obroty na jakieś 950.a temp.stała na 60 stopni.Dzis kupiłem czujnik cieczy chłodzacej(118 zł w ASO) i go wymieniłem i jest super.Zero błedów na silniku :gwizdanie: .Dzis mieliśmy mały spocik u mnie garażu(Majki.Damian i ja).ja piłem :drinks: a koledzy nie bo jeszcze jechali dalej :kwasny: Może kiedys nadrobimy tę kwestie :polew:

dobrze że wszystko ok, kwestie :drinks: napewno nadrobimy :>

Ghana - Niemcy 0:1

Opublikowano

browarnicy :>

Opublikowano

:drinks:

smigam w kimono :)

jutro musze czujnik cisnienia oleju ogarnąć :confused4: nie wiem czy mnie nie przerosnie czasem ta wymiana :tongue4: w takim miejscu u mnie jest ten czujnik że... :sick3:

pozdrowionka.

p.s mam nadzieję że jutro nie bedziecie pier**lic cały dzień o duperelech tylko okreslicie sie na temat spotu w toruniu, bo widze że spontany w bydgoszczy potrafia byc omawiane od połowy tygodnia :polew: a gdy rzuciłem dzis temat to raptem 2 osoby się zaoferowały i to te osoby że sie domyslałem :naughty:

dobranoc

Opublikowano

ja tak jak mówiłem odpadam w ten weekend niezależnie czy sobota czy niedziela.. niestety statystykę trzeba ogarnąć żeby zdać za pierwszym podejściem (co będzie bardzo trudne). a my dziś z Tomkiem mieliśmy mini spot w Fordonie na myjni w CAR MANIE ;) moje autko już było czyste, a Tomka się robiło :P a co do pisania pierdół to jestem za, zobaczcie ile w Poznaniu albo w Wawie piszą dziennie - musimy ich gonić :kox: :gwizdanie: