manny90 Opublikowano 14 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 A na kablach odpala bez problemu? Kiedy podłączales sprawny alu rano czy wieczorem i rano odpalales samochód Opdalany po kablach od kuzyna wieczorem, (Stał od poprzedniego wieczora), trasa do domu 30km i rano już nie odpalił... Sprawny aku podłączony na próbę przed chwilą, dosłownie na 10 minut. moim zdaniem aku...pamietaj ze AWX w 1.9 potrzebują naprawde dużo pradu...a ajki brales od siostry?? skoro na kablach pali to nie rozruszkim tylko mało pradu ja pewnie zimy tez ladowalem ladowalem i nic...kupilem nowy i spokoj Akku od siostry Varta Blue 72AH 680A... U mnie siedzi "TOPLA" 75Ah 380A (???? podane w innej normie najprawdopodobniej, nie chce mi sie wierzyc ze tak maly rozruchowy ktos wsadzil. Do tej pory nie miałem problemów) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZAPi Opublikowano 14 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 No to sam sobie odpowiedziales po czesci rano nie odpalil bo zaczęły grzac świece zarowe i już mu zbraklo prądu zapewne U mnie mam 800A prąd rozruchowy wes też pod uwagę że jeśli spada temp prąd rozruchowy też spada w nowym alu a w paruletnim bardziej w ostatnich dniach było trochę chłodniej i słabszy akumulator mógł już o sobie dać znać Polecam markowe akumulatory osobiście używam w wszystkich samochodach centre future ( 3 lata gwarancji ) z moich doświadczeń mogę śmiało powiedzieć że 5 lat popracuje bez zarzutu, warto spojzec też na varte silver ( 2 lata gwarancji ) ceny bardzo zbliżone jeśli chcesz mieć spokój na długo z akumulatorem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manny90 Opublikowano 14 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Póki co wezmę aku to tego sklepu koło forda, widziałem na stronie, że przed wymianą diagnozują. Ceny też spoko. Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZAPi Opublikowano 14 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 strona sklepu GEPARD AKUMULATORY i ich sklep internetowy w którym można sprawdzić ceny Akumulatory samochodowe - Akumulatory Sklep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wera :) Opublikowano 14 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 wiśnia kupiłam tą dmuchawę - w końcu ale jak usłyszałam cenę w gordonie to myślałam że na zawał zejdę jaka dmuchawe? padło mi ogrzewanie i ten wiatraczek kupiłam ile takie cos koszyuje u gordona? wiem ze w aso kosztowalo jakis czas temu 1200zl, odolnie jezeli skonczyly sie szczotki to nie ma wiekszego problemu z ich wymiana i koszt naprawy ok 20-30zl ogólnie to mam nadzieje ze to jest to co kupiłam bo juz lekko zaczyna byc zimno no i plus otwarta szyba masakra kupilam taki sam jaki byl valeo jak dla mnie to 800 a ze chlopaki maja jakiez znizki tam to 650 dałam masakra:facepalm: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bula87 Opublikowano 14 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 wiśnia kupiłam tą dmuchawę - w końcu ale jak usłyszałam cenę w gordonie to myślałam że na zawał zejdę jaka dmuchawe? padło mi ogrzewanie i ten wiatraczek kupiłam ile takie cos koszyuje u gordona? wiem ze w aso kosztowalo jakis czas temu 1200zl, odolnie jezeli skonczyly sie szczotki to nie ma wiekszego problemu z ich wymiana i koszt naprawy ok 20-30zl ogólnie to mam nadzieje ze to jest to co kupiłam bo juz lekko zaczyna byc zimno no i plus otwarta szyba masakra kupilam taki sam jaki byl valeo jak dla mnie to 800 a ze chlopaki maja jakiez znizki tam to 650 dałam masakra:facepalm: sprawdź sobie allegro ja kupiłem za 350zł + KW do polifta pod klimatronik na 6 pinów kostka zwykły kosztuje 80zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m0nter Opublikowano 14 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 i ich sklep internetowy w którym można sprawdzić cenyAkumulatory samochodowe - Akumulatory Sklep SILVER - F18 12V 85Ah 800A(EN) - Varta za ten w Toruniu w ich sklepie zapłaciłem 380zł, a pewnie jeszcze z 10zł bym urwał. Po wymianie zero problemów z odpalaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemciotorun Opublikowano 14 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 wiśnia kupiłam tą dmuchawę - w końcu ale jak usłyszałam cenę w gordonie to myślałam że na zawał zejdę jaka dmuchawe? padło mi ogrzewanie i ten wiatraczek kupiłam ile takie cos koszyuje u gordona? wiem ze w aso kosztowalo jakis czas temu 1200zl, odolnie jezeli skonczyly sie szczotki to nie ma wiekszego problemu z ich wymiana i koszt naprawy ok 20-30zl ogólnie to mam nadzieje ze to jest to co kupiłam bo juz lekko zaczyna byc zimno no i plus otwarta szyba masakra kupilam taki sam jaki byl valeo jak dla mnie to 800 a ze chlopaki maja jakiez znizki tam to 650 dałam masakra:facepalm: o kur...a to trzeba bylo jakis zamiennik z allegro cisnac.... za 200..... a rozumie ze ten wentylator czeka jeszcze na zalozenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manny90 Opublikowano 14 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Auto odpaliło, od tak... EDIT! Przejechałem się, zostawiłem jeszcze na podwórku przez godzine włączone auto, wyłączyłem... I już po paru sekundach nie włączyłem. Sprawdziłem ładowanie miernikiem, 14,03V, wiec alternator ok... Już sam nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur82 Opublikowano 14 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Darek kup aku i bedziesz miał z głowy nie szukaj drugiego dna bo masz aku do d...py to jest urok diesla a ten Twój to na bank nie jest od tego auta bo ten prąd rozruch jest coś niski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZAPi Opublikowano 14 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 mówiłem od początku o akumulatorze Nie odpalaj na kable lepiej bo uwalisz zaraz jakiś sterownik i będziesz miał dopiero koszty mój mechanik pierwsze co mi powiedział żadnych kabli i żadnego zapychania zaciągania bo można sobie więcej bajzlu narobić niż koszt akumulatora i nie ląduj z podpiętymi klemami od samochodu odłącz co najmniej jedna każdorazowo ( znajomy przed odpalanie na kable w A8 uwalił sobie sterownik silnika przez przepięcie był ponad 8tys zł w plecy ) do Twojego samochodu z Centry model CA852 sam taki kupiłem lub CA770 z Varty F18,F19 lub E44 większy troszkę droższy ale polecam większy szczególnie jak trzymasz auto pod chmurka Daras jak chcesz moge pozyczyc Tobie mój stary aku to sobie sprawdzisz, nie jest najlepszy ale samochód na nim jeszcze odpalał bezproblemowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wera :) Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 wiśnia kupiłam tą dmuchawę - w końcu ale jak usłyszałam cenę w gordonie to myślałam że na zawał zejdę jaka dmuchawe? padło mi ogrzewanie i ten wiatraczek kupiłam ile takie cos koszyuje u gordona? wiem ze w aso kosztowalo jakis czas temu 1200zl, odolnie jezeli skonczyly sie szczotki to nie ma wiekszego problemu z ich wymiana i koszt naprawy ok 20-30zl ogólnie to mam nadzieje ze to jest to co kupiłam bo juz lekko zaczyna byc zimno no i plus otwarta szyba masakra kupilam taki sam jaki byl valeo jak dla mnie to 800 a ze chlopaki maja jakiez znizki tam to 650 dałam masakra:facepalm: o kur...a to trzeba bylo jakis zamiennik z allegro cisnac.... za 200..... a rozumie ze ten wentylator czeka jeszcze na zalozenie? unikam zamawania z allegro przynajmniej jak cos bedzie nie tak to jade i oddaje a tak bawienie sie w odsylanie itp. no prawdopodobnie dzis odbiore auto ale jeszcze nie wiem czy jest zrobione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturoo Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 wysłane z one v Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedrekx Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manny90 Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Darek kup aku i bedziesz miał z głowy nie szukaj drugiego dna bo masz aku do d...py to jest urok diesla a ten Twój to na bank nie jest od tego auta bo ten prąd rozruch jest coś niski No dzisiaj wymienie aku. A ten rozruchowy u mnie jest podany w normie DIN -> odpowiada jakimś ~640A w normie EN (Tej powszechniej stosowanej). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedrekx Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 http://a4-klub.pl/felgi-opony-156/ori-felgi-audi-s5-304866/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Solar_ Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 ale tu u was pizga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bula87 Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemciotorun Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 BRY wieczor chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WIŚNIA Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 ale tu u was pizga Kiedy miałeś być chamie !!!? ja już po urlopie tygodniowym nici z chlania ---------- Post dopisany at 01:44 ---------- Poprzedni post napisany at 01:43 ---------- BRY wieczor chyba dzień dobry powoli ---------- Post dopisany at 01:46 ---------- Poprzedni post napisany at 01:44 ---------- Wera,ocipiałas ? za 800 ziko to bym ci gazowe zamontował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi