wesoly1601 Opublikowano 20 Listopada 2007 Opublikowano 20 Listopada 2007 Witam! Mam nadzieję że temat nie zostanie skasowany a interesować się nim będzie wiele osób. Otóż w swoim aucie potrzebuję zmienić olej, a więc kupić. Lałem cały czas Mobila Super S 10W-40. W sklepach pojawiają się oryginalne oleje jak i ich podróby. Na allegro znalazłem coś takiego: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=269034045 W Tesco cena 120 pln Stacja Orlen 140 pln Wyżej wymieniona aukcja: 75 pln Kupić ten z aukcji i odebrać w sklepie osobiście czy może to być jakaś podróba? Jakie są u was ceny oleju (nazwa i cena) Gdzie kupujecie? Jak rozpoznać podrabiane po opakowaniach? Pozdrawiam!
Maciej CIN Opublikowano 20 Listopada 2007 Opublikowano 20 Listopada 2007 Jak masz znajomości na stacji BP to możesz od kierownika załatwic olej po promocyjnej cenie i tu uwaga 29 złotych za 2 l. nieźle co
slaweq Opublikowano 20 Listopada 2007 Opublikowano 20 Listopada 2007 Ja szczerze mówiąc sceptycznie podchodze do takich okazji i niskich cen i jakos wbite mam do głowy od zawsze, że na oleju nie powinno sie oszczędzać. 75 zł za 4 litry to cos za tanio...
Rafaell Opublikowano 21 Listopada 2007 Opublikowano 21 Listopada 2007 ja kupiłem identyczny olej za 80zl tez z allegro i nie narzekam. olej przyszedł w orginalnym opakowaniu i orginalnie zamkniety. zalałem i autko chodzi bez problemów, wiec nie zawsze tańsze znaczy gorsze
Simon Opublikowano 21 Listopada 2007 Opublikowano 21 Listopada 2007 "Lałem cały czas Mobila Super S 10W-40" Ten olej u mnie na Orlenie kosztuje za 4L 130zł Ja kupuję go w Niemczech wychodzi w promocji (-20%) 98zł za 5L i mam pewność że jest oryginalny(wogóle ten plastik inny jest na zamknięciu.To takie porównanie jak z czystego plastiku, a z recyklingu tych czarnych plastikowych dekielków ze zniczy cmentarnych w Polsce)Tak obrazowo.
gosia Opublikowano 21 Listopada 2007 Opublikowano 21 Listopada 2007 Simon pierwsze słyszę Mobil w bańce 5 litrów? A odnosnie ceny 80 złotycz kosztuje w inter carsie...120 to pełny syntetyk...
spanky Opublikowano 21 Listopada 2007 Opublikowano 21 Listopada 2007 ja kupuje bezpośrednio od autoryzowanego dystrybutora ExxonMobil . Mobil 1 5w50 ~ 150 zł.
Simon Opublikowano 21 Listopada 2007 Opublikowano 21 Listopada 2007 Gosia 5L sprzedają w Niemczech...
Sek Opublikowano 21 Listopada 2007 Opublikowano 21 Listopada 2007 jezeli ktos mieszka niedaleko warszawy to pewnie wie gdzie jest hurtownia olejow w Zielonce - tam jest taniej choc ja kupywalem u siebie w pracy i kupilem castrola mniej wiecej w cenie lotosa
marcys Opublikowano 21 Listopada 2007 Opublikowano 21 Listopada 2007 za 75 złociszy to wydaje mi się że ten olej nadaje sie do smarzenia frytek.dotej pry kupowałem w intercarsie w cenie hurtowej po znajomości za ok. 90 zł.teraz sam przywoże z nieniec i wychodz za ok.110 zł za 5l.
Rekomendowane odpowiedzi