Kawul Opublikowano 8 Lutego 2011 Opublikowano 8 Lutego 2011 No wiec, sprawa wyglada tak, mam ori radio chorus, i nie ukrywam ze chcialbym miec mozliwosc odtwarzania sobie mp3/ albo chociaz AUDIO ale swoich utworow, np z jakiegos nosnika, zalezy mi na ori radiu poniewaz jakosc jest dobra, a do tego nie chcialbym nic zmieniac wewnatrz auta I teraz pytania: 1. Można cos ogarnac przy takowym jakie posiadam? 2. Jesli nie to na co zmieniec/ mowie tu o ori, bo z tego co sie orientuje (moge sie mylic) takie "wierzyczki" raczej nie podejda do przedlifta? Rok auta to 97
jihad Opublikowano 8 Lutego 2011 Opublikowano 8 Lutego 2011 Chorus I nie obsługuje zmieniarki. Pozostaje ci: - transmiter FM albo playrek MP3 z transmiterem (kiepsko) - wymiana na Concert II CD (drogo w stosunku do możliwości) - wymiana na niefabryczne MP3 (duży wybór, w tym także całkiem nieźle komponujące się z tunelem audi) Też mi na początku zależalo na oryginalnym odtwarzaczu, ale w końcu zakupiłem niefabryczne i jestem bardzo zadowolony.
Kawul Opublikowano 8 Lutego 2011 Autor Opublikowano 8 Lutego 2011 I to radio Concert II CD pasuja bez zadnych modyfikacji w konsoli? czy ta redukcje trzeba stosowac;>
jihad Opublikowano 8 Lutego 2011 Opublikowano 8 Lutego 2011 Bez żadnych modyfikacji pasuje od A6. Od A4 B6 jest inne. Niestety nie będzie sie właczać i wyłaczać z kluczykiem - tylko ręcznie. Ponadto wyłaczy sie po 1 lub 2 godzinach pracy i należy je ponownie właczyć. Do tego, żeby było podświetlanie, to należy dolutować do wiązki jeden kabelek. Radia kosztują od 400 do 500 zł, a żeby wyeliminowac wszystkie mankamenty, to kolejne 200 zł za tzw. CAN-Bus. Podsumowując za 600 - 700 zł masz stare, kilkunastoletnie radio odtwarzające tylko CD. Może warto jednak rozejrzeć sie za niefabrycznym? http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=184272.0
Kawul Opublikowano 8 Lutego 2011 Autor Opublikowano 8 Lutego 2011 ok, dzieki za link bede mial na uwadze, mhmm z 2giej strony jakie niefabryczne polecasz? tylko w jakis normalnych pieniadzach bo ma mi poprostu ladnie grac nie bede szedl w kierunku rozbudowy audio A jak wyglada sprawa z radiem CONCERT bo to jest Chorus, a jest concert wyglada identycznie, tam tez zmieniarka nie podchodzi? ja nie chce nie ori radia ;< hehe
jihad Opublikowano 8 Lutego 2011 Opublikowano 8 Lutego 2011 ja nie chce nie ori radia ;< hehe Ja też nie chciałem, ale się wyleczyłem. Bardzo mi zalezało na estetyce, którą zapewniają w 100% tylko radia fabryczne. Niestety tylko kaseciaki + zmieniarki albo CD i to wszystko w niemałych cenach. Kupiłem niefabryczne i nie włożyłbym już fabrycznego. Małe zdjęcie masz po lewej. Ps. do Concerta można podpiąć zmieniarkę.
Kawul Opublikowano 8 Lutego 2011 Autor Opublikowano 8 Lutego 2011 Ok sprawa rozwiazana ;D kupie concerta i zmieniare !! tylko teraz jak to sie ma z instalacja? bo zeby nie targac tego przez auto myslalem zeby wrzucic do schowka? wejdzie? i jak z wiazka tylko zmieniarka-radio czy jeszcze do aku czy gdzies trzeba cos ciagnac ;d jestem zieloooooooony ;D
jihad Opublikowano 8 Lutego 2011 Opublikowano 8 Lutego 2011 Wiązka tylko radio - zmieniarka. Do schowka nie wejdzie. Nie kupuj zwykłego concerta - mają problem z procesorem. Szukaj tzw. concert plus. Niestety też sa droższe. No i zmieniarka nie byle jaka, tylko dedykowana do tych radioodbiorników, zdaje sie z napisem 6disc.
Kawul Opublikowano 8 Lutego 2011 Autor Opublikowano 8 Lutego 2011 a jakie masz to radio u siebie? i jakie polecasz niedrogie? bo tak kumulje ceny zmieniarki i wszystkiego i nie wiem czy warto
jihad Opublikowano 8 Lutego 2011 Opublikowano 8 Lutego 2011 Nie warto. Wygląd wyglądem, ale przy tak pędzącej technice w dziedzinie RTV 10 letnie odtwarzacze to prehistoria. A ceny trzymają kosmiczne. Takie coś mam: http://www.pioneer.pl/pl/products/25/121/61/DEH-4300UB/index.html
Kawul Opublikowano 10 Lutego 2011 Autor Opublikowano 10 Lutego 2011 no ok, w takim razie dzieki za pomoc, pomysle i najwyzej zostawie sobie na wszelki wypadek ORI radio to co mam, sprzedam radio z poprzedniego auta( niebieskie podswietlenie:/) i kupie cos normalnego [br]Dopisany: 08 Luty 2011, 17:47_________________________________________________ A czy do b5 przed liftem deski pasuje Symphony? czy mozna to jakos tam wpasowac itd zielony jestem w temacie audi dlatego takie pytania
MATIUS Opublikowano 10 Lutego 2011 Opublikowano 10 Lutego 2011 kolego wszystko można są wątki an temat taki...trzba rezać i rezać albo zmieniać kosnole środkową najtaniej będzie ci chyba kupić jakieś radio nie fabryczne które podświetleniem będzie pasować do reszty Pamientaj że jak kupisz nie fabryczne musisz kupić dodatkową kostke by działały tylne głośniki plus radio by nie traciło pamięci oraz zaślepki bo radio nie ori jest weższe od ori tylko blaupunkt nie potrzebuje tego frykasu za ok 250zł dostaniesz dobrej klasy radio używane Pioneer plus te dodatki PIONEER DEH-2900MP ja mam takie i nie narzekam
Kawul Opublikowano 10 Lutego 2011 Autor Opublikowano 10 Lutego 2011 Narazie mam zarezerwowanego CONCERTa do poniedzialku i nad nim sie zastanawiam i do tego zmieniarka, nie ori radio bedzie raczej ostatecznoscia..
Rekomendowane odpowiedzi