czakus84 Opublikowano 9 Lutego 2011 Opublikowano 9 Lutego 2011 witam, jak wiecie w quattro jest zbiornik paliwa podzielony na dwa. Są również dwa pływaki (czujniki poziomu paliwa) moje pytanie jak można w vag-com sprawdzić poziomy paliwa w zbiornikach? jak rozróżnić który zbiornik to prawy a który lewy ?? posiadam również POLSKI VAG 4.9 w którym widać poziomy paliwa w zbiornikach ale jak się dowiedzieć który wynik jest z której części zbiornika ?? moje pytanie może wydaję się dość tendencyjne ale w jednej komorze zbiornika opada mi dość często pływak i nie wiem który muszę wymienić ?? p.s. dodam tylko że wyjęcie pływaka nie pomoże ...
posti_a6 Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Opublikowano 5 Sierpnia 2011 kolego prosto sprawdzić. odpinasz kostke i sprawdzasz który czujnik podaje 0 i bedziesz wiedział który zbiornik jest oznaczony jako pierwszy a który jako drugi... u mnie jako pierwszy jest oznaczony ten w którym jst pompa paliwa czyli ten bliżej korka wlewu paliwa a jako drugi ten który jest za kierowcą
Rekomendowane odpowiedzi