rudzi Opublikowano 10 Lutego 2011 Opublikowano 10 Lutego 2011 Witajcie, Dziwna sprawa bo pas dzialal bez problemu do momentu, az nie wyciagnalem go do konca (zeby odpiac fotelik dzieciecy). Bardzo powoli sie zwijal az w koncu sie zablokowal, jest lekko wyciagniety i sie nie zwija, lekkie szarpniecia nie daja zadnego efektu. Jeszcze tego nie rozbieralem w zadnym warsztacie, ale chcialem kupic na allegro taki oto pas: http://allegro.pl/audi-a4-b6-pasy-bezpieczenstwa-tyl-tylne-kombi-i1424673648.html i kiedy bylbym juz na warsztacie zdiagnozowac dokladna przyczyne mialbym juz zakupiony pas do ewentualnej wymiany. Moje pytanie jest nastepujace - czy z opisu uszkodzenia pas jest raczej do wymiany bo uszkodzony jest napinacz? I czy dobrze rozumiem czym jest napinacz.. Zaznaczylem go na ponizszym zdjeciu ;]
RafuZG Opublikowano 10 Lutego 2011 Opublikowano 10 Lutego 2011 napinacz to jest to , wiem że nie pasuje ta nazwa ale tak sie nazywa , a to co pokazałeś inaczej się nazywa, nie pamietam
rudzi Opublikowano 10 Lutego 2011 Autor Opublikowano 10 Lutego 2011 W takim razie to co zaznaczylem na zdjeciu mozna nazwac 'zwijaczem'? ;]
RafuZG Opublikowano 10 Lutego 2011 Opublikowano 10 Lutego 2011 najlepiej jakbyś powiedział, że potrzebujesz mechanizm cofający pasów bezpieczeństwa wyjaśnij im że to co zwija pas i będzie po temacie;)
rudzi Opublikowano 10 Lutego 2011 Autor Opublikowano 10 Lutego 2011 Zamowilem juz pas razem z tym elementem zwijajacym z linku na allegro z mojego pierwszego posta. Dzieki za podpowiedzi.
Rekomendowane odpowiedzi