radik Opublikowano 24 Listopada 2007 Opublikowano 24 Listopada 2007 Witam Mam pytanie czy wszystkie B6 posiadaja Can Bus. Nie wiem czy kupic zwykly adapter czy z Canem do podlaczenia Navi Rns e
szogun0 Opublikowano 24 Listopada 2007 Opublikowano 24 Listopada 2007 Odpowiedź na pytanie w temacie. TAK. Wszystkie. Kupuj z CAN.
lexpar Opublikowano 24 Listopada 2007 Opublikowano 24 Listopada 2007 Szogun0. Toś mi zabił klina. Jedni mówią, że mam CAN-a, drudzy odwrotnie. Kupiłem autoalarm i leży w szafie. A co gorsze to go chyba nie zamontuje. A najgorsze, że kupiłem Concerta II i grają mi tylko dwa głośniki, po godzinie się wyłącza, oczywiście nie ma podświetlonych przycisków. Instalację jak sprawdzałem w autku - to brak jakichkolwiek kostek. Teraz wiem, że muszę coś podłączyć od licznika, ale nadal nie wiem czy mam CAN-a.
alvaro Opublikowano 25 Listopada 2007 Opublikowano 25 Listopada 2007 lexpar masz kana tylko nie masz ori instalacji pod radio u musisz pociągnąć właśnie CANy z licznika Witam Mam pytanie czy wszystkie B6 posiadaja Can Bus. Nie wiem czy kupic zwykly adapter czy z Canem do podlaczenia Navi Rns e Odpowiedź na pytanie w temacie. TAK. Wszystkie. Kupuj z CAN. szogun0 coś Ci się chyba pomyliło piszesz że wszystkie mają CANa a każesz mu kupić CAN adapter... radik wszystkie mają CANa z tym że jeśli nie masz ori instalacji audio to musisz tak jak kolega lexpar ciągnąć go z liczników... ps. popraw profil bo nie widziałem S4 z silnikiem DIESLA
radik Opublikowano 25 Listopada 2007 Autor Opublikowano 25 Listopada 2007 A jak moge sprawdzic czy trzeba ciagnac cany z licznika i czy mam ori instalacje audio
alvaro Opublikowano 25 Listopada 2007 Opublikowano 25 Listopada 2007 po kodach wyposażenia (ewentualnie jakie masz teraz radio ?)
radik Opublikowano 25 Listopada 2007 Autor Opublikowano 25 Listopada 2007 teraz mam Alpina, jak przed chwila podlaczylem navi Rns to nie dziala podswietlenie i reaguje na kluczyk. A gdzie moge znalesc te kody wyposarzenia o ktorych piszesz.
KrzyHo Opublikowano 25 Listopada 2007 Opublikowano 25 Listopada 2007 Kody są na nalepce we wnęce koła zapasowego.
szogun0 Opublikowano 25 Listopada 2007 Opublikowano 25 Listopada 2007 Wybaczcie. Nie doczytałem. Masz CAN, więc jakieś emulatory nie są potrzebne.
radik Opublikowano 25 Listopada 2007 Autor Opublikowano 25 Listopada 2007 Dzieki wszystkim juz mniej wiecej wiem o co chodzi
alvaro Opublikowano 25 Listopada 2007 Opublikowano 25 Listopada 2007 radik tu masz info na temat co i jak z RNS-E : http://www.a4-klub.pl/smf/index.php/topic,12081.0.html
ctv Opublikowano 26 Listopada 2007 Opublikowano 26 Listopada 2007 Musisz sprawdzic czy ktos nie wymontowal,jakis garazysta lub poprzedni wlasciciel
mcemsi Opublikowano 1 Grudnia 2007 Opublikowano 1 Grudnia 2007 Witam Włącze sie z nieco innym pytaniem. Jezeli Concert II CD podepniemy pod auto bez CANa to wiadomo bedzie co godzine wylaczac. Ale bedzie wylaczac BEZ WZGLEDU na to czy ruszam cos na radiu (glosnosc, zmiana stacji , tracka CD itp.) ? Gdzies wyczytalem , że to wylaczanie to "uszczesliwianie" uzytkownika ktory niby to zapomina wylaczyc radio po wyjsciu z auta. Ot tak zeby nie gralo jak nikogo nie ma w samochodzie . Ja jednak dawałbym mu znaki ze ktos w aucie jest A moze zle wyczytalem ... ?
alvaro Opublikowano 1 Grudnia 2007 Opublikowano 1 Grudnia 2007 mcemsi Ale bedzie wylaczac BEZ WZGLEDU na to czy ruszam cos na radiu (glosnosc, zmiana stacji , tracka CD itp.) ? tak będzie się wyłączać pomimo to , a oprócz tej przypadłości nie będzie działało podświetlenie (ale na to jest podany patent na forum) A moze zle wyczytalem ... ? dobrze wyczytałeśjaest takie zabezpieczenie...
mcemsi Opublikowano 1 Grudnia 2007 Opublikowano 1 Grudnia 2007 Z podswietleniem nie problem. A co do zabezpieczenia - czyli wynika z tego ze radio wierzy tylko sygnalom z CANa a nie moim palcom , szkoda. OK dzieki.
Rekomendowane odpowiedzi