Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż elementów pakietu oświetlenie w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie

Opublikowano

Jakby ktos szukal klamek podswietlanych, lampek pod fotelami, czy oswietlenia boczkow to walaja mi sie po garazu:wink:

Opublikowano

za dużo chcesz wojtek ;-), poza tym mam pytanie czy podświetlenie podłokietnika dziła non stop czy jak? jesdt jakoś włączane??

Opublikowano

Dopiero po przekręceniu włącznika świateł :-)

Opublikowano

czyli z zapłonem pali non stop.

Opublikowano

Kuba A4 nie pali non stop przy zapłonie, przecież Kshyhu87 napisał Ci że przy włączonych światłach (i tylko wtedy się świeci), a przy zapłonie nie włącza się podświetlenie podłokietnika.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie

czy żarówki w oświetleniu drzwi są 3w czy 5w ????

czy takie i takie

Opublikowano

5w przynajmniej u mnie w białej

Opublikowano

Żarówki są tam w5w. Więc każda w białej i czerwonej lampce ma po 5W

Opublikowano

chyba wszędzie 5W

Opublikowano

Zapewne i mnie czeka lutowanie. Kratki mam już podświetlanie, więc nie będzie tak źle. Zastanawia mnie jedynie fakt że wszystko inne się podświetla, łącznie z popielniczką i podłokietnikiem, a to nie. Pogubiłem się troszkę w temacie i rozumiem że to normalna sprawa i podświetlanie nawiewu zależało od pakietu wyp. ?

Opublikowano

dobra rezacze ,

niech ktoś mądry się wypowie i mi odpowie na takie pytanie.

ostatnio uruchomiłem światło w drzwiach ostrzegawcze i podświetlenie podłoża otwieram drzwi lewe świeci , prawe świeci .

więc dziś zabrałem się za tył (wcześniej nie miałem nawet oświetlenia ostrzegawczego tej czerwonej lampki w drzwiach) dziś pociągnołem instalację od słupka b ale według opisów za cholerę to nie pasuje .

mojej kostce w słupku B są wpięte piny 1,2,3,4,5,11,12,15,16 reszta jest pusta ???

stichi powiedział że mam wpiąć 7 i 10

w schemacie który tu jest zamieszczony 11 14

więc zgłupiałem

proszę o pomoc naprawdę nie mam pomysłu czy muszę ciągnąć kolejną wiązkę do modułu ???:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

Opublikowano

Ja już po koledzy, nawiew świeci :) Dodam że nie ciąłem oryginalnych kostek, na dodatkowym kabelku założyłem piny żeńskie podobne do tych:

http://jkm-sklep.pl/sklep/img/p/1656-491-thickbox.jpg

wrzuciłem w termokurczkę by nie zwierały w kostce a pod włącznikiem wpiąłem się zatrzaskami.

pzr

Opublikowano

Mądre głowy czy ktoś może mi powiedzieć jak mam uruchomic to oświetlenie w tylnych drzwiach ???? Czytam ten wątek już trzeci raz i nie znalazłem odpowiedzi . Wszyscy pisza ze sie wpinaja i dziala a ja mam pecha i nie dzialz k**wa jego mac:facepalm:o:facepalm:

Opublikowano
Mądre głowy czy ktoś może mi powiedzieć jak mam uruchomic to oświetlenie w tylnych drzwiach ???? Czytam ten wątek już trzeci raz i nie znalazłem odpowiedzi . Wszyscy pisza ze sie wpinaja i dziala a ja mam pecha i nie dzialz k**wa jego mac:facepalm:o:facepalm:

W Twoim przypadku pin 11 i pin 14. Z tym że 11 jak widać masz bo to jest masa, znajdź brązowy kabel w wiązce do centralnego zamka i podepnij się do niego.

Jeśli chodzi o pin 14 to jak widać nie masz go obsadzonego więc sygnał musisz ciągnąć z samego modułu komfortu - 16 pinowa czarna kostka. W tej kostce musisz wpiąć się do pinu 1 dla drzwi tylnych lewych i do pinu 2 dla drzwi tylnych prawych

Opublikowano

po jakim czasie światełka czerwone/białe gasną wam w drzwiach, gdy drzwi są non stop otwarte??

można to jakoś regulować w MK??

Opublikowano
po jakim czasie światełka czerwone/białe gasną wam w drzwiach, gdy drzwi są non stop otwarte??

niestety sie nieda tego regulawać:kwasny: co do czasu to jakieś 5min :wink:

Opublikowano

W Twoim przypadku pin 11 i pin 14. Z tym że 11 jak widać masz bo to jest masa, znajdź brązowy kabel w wiązce do centralnego zamka i podepnij się do niego.

Jeśli chodzi o pin 14 to jak widać nie masz go obsadzonego więc sygnał musisz ciągnąć z samego modułu komfortu - 16 pinowa czarna kostka. W tej kostce musisz wpiąć się do pinu 1 dla drzwi tylnych lewych i do pinu 2 dla drzwi tylnych prawych

dziękuję za odpowiedź

Kolego a możesz mi powiedzieć którędy to biegnie ? trzeba denontować fotele rozumiem i wykładzinę?

masz może wiedzę jakie mają oznaczenie te piny z MK których mi brakuje :hi: ???

i jeszcze jedno czy każdy mogół ogarnie oświetlenie drzwi ???

pytam bo jeszcze nie sprawdzałem jaki mam MK

Opublikowano

z lewych drzwi masz blisko, ale tak czy inaczej trzeba by demontować fotel, wtedy łatwiej się dostać na MK, więcej zabawy jest z prawą stroną bo dalej. Jak podniesiesz wykładzinę będziesz widział plastikowe korytka w których biegną przewody. Każdy MK obsługuje oświetlenie drzwi. Jakie idą tam piny, nie wiem...

Opublikowano

niestety sie nieda tego regulawać:kwasny: co do czasu to jakieś 5min :wink:

nie wiem jak u Was, ale u mnie zgasły po 10 min.