ArkadiuS Opublikowano 12 Lutego 2011 Opublikowano 12 Lutego 2011 Witam tak jak w tytule. Auto 1.8T, silnik AEB, 97r, przebieg 210kkm. Podczas przyśpieszania (pedał w podłogę) auto zaczyna szarpać/dusić się. Dzieje się to w przedziale obrotów 2500-3500obr/min (bieg bez znaczenia). Objawy występują nieregularnie. Jak na razie sczytałem błędy: 1)Address 01: Engine 1 Fault Found: 00544 - Maximum Boost Pressure Exceeded 35-10 - - - Intermittent Readiness: N/A 2)Address 17: Instruments 1 Fault Found: 00771 - Fuel Level Sensor (G) 30-10 - Open or Short to Plus - Intermittent czekam na diagnozę i wskazówki.
Buba Opublikowano 12 Lutego 2011 Opublikowano 12 Lutego 2011 odłącz przepływkę i zobacz co sie będzie działo
ArkadiuS Opublikowano 12 Lutego 2011 Autor Opublikowano 12 Lutego 2011 odłącz przepływkę i zobacz co sie będzie działo Auto jest szwagra, ale spróbuję jutro. Gdzie w AEB jest przepływomierz? Pod filtrem powietrza? I co powinno się dziać po odłączeniu.....?
liderck Opublikowano 30 Marca 2011 Opublikowano 30 Marca 2011 Witam .a to nie jest przypadkiem zawór doładowujący od turbiny??? ja też miałem takie objawy itp ,po podłączeniu do kompa okazało się że zawór doładowujący do wymiany...wymieniłem na używkę i śmiga aż miło
Rekomendowane odpowiedzi