Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Turbina -regeneracja?????? POMOCY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no to teraz 1 czyszczenie a jak nic nie da to wymiana/regeneracja

Opublikowano

przecież tam nie ma żadnej filozofii :mysli: zrobiłem to koledze w garażu i to podstawowymi narzędziami :)

Opublikowano

tośmy się zgadali :kox:

Ja mówię o wymianie turbiny, wyjmujesz starą z auta, wyciągasz nową z pudełka, montujesz do auta i latasz....

Sam nie zregenerujesz turbiny, musisz mieć sprzęt do wyważanie i najlepiej doważania

Opublikowano

:good:

Regeneruj, wiele osób mówi że turbiny regenerowane są złe, ja tam uważam że dobra regenerowana turbina jeździ prawie tyle samo co nowa.

W służbowym aucie mam regenerowaną turbinę już od 90tyś km i jeździ aż miło, mój kolega w drugim aucie ma 60tyś po regeneracji i też żadnych problemów, wszytkie turbiny robię niedaleko zielonej góry :hi:

Opublikowano

ja jestem z okolic Bydgoszczy i mam nadzieje że pomoże czyszczenie turbo i n75 tylko ten olej w odmie mnie nie pokoji

Opublikowano

no oby, daj znać jak się sprawa rozwinie :good:

Opublikowano

:good:

Regeneruj, wiele osób mówi że turbiny regenerowane są złe, ja tam uważam że dobra regenerowana turbina jeździ prawie tyle samo co nowa.

W służbowym aucie mam regenerowaną turbinę już od 90tyś km i jeździ aż miło, mój kolega w drugim aucie ma 60tyś po regeneracji i też żadnych problemów, wszytkie turbiny robię niedaleko zielonej góry :hi:

Aju, zależy jakie części.

Jak "chińskie" to lepiej używkę a jak dobre części to regeneracja załatwi problem na długi czas :wink4:

Opublikowano

Armistad ale cieżko stwierdzić na jakich częściach kto jak robi, osobiście nie preferuję używek turbin, trochę kot w worku :(

Opublikowano

Armistad ale cieżko stwierdzić na jakich częściach kto jak robi, osobiście nie preferuję używek turbin, trochę kot w worku :(

Czasem cena mówi na jakich częściach jest robiona regeneracja. Jak pewnie wiesz Garrett nie wypuszcza już zestawów naprawczych do turbin. Więc, nie ma czegoś takiego jak regeneracja na oryginalnych częściach. Jak trafisz na części np. firmy Mallet to będzie dobrze :good: Gdzieś na forum jest spis firm, które regenerują sprężarki używając części tej firmy. I jak dobrze kojarzę to właśnie jedną z nich jest firma z okolic Zielonej Góry.

Używka z gwarancją to całkiem niezłe rozwiązanie, najpierw sprawdzasz luzy. Jak nie ma to można brać oczywiście z gwarancją rozruchową (na wypadek zapieczonych kierowniczek).

Opublikowano
Gdzieś na forum jest spis firm, które regenerują sprężarki używając części tej firmy. I jak dobrze kojarzę to właśnie jedną z nich jest firma z okolic Zielonej Góry.

jak byś mi dał tą listę to :notworthy:

Opublikowano

jak na odme? Nie kapuje

Opublikowano

tam gdzie z turbo idzie powietrze do silnika jest olej

Jak masz olej przed turbiną to olej jest z odmy, jak jest za turbiną to raczej turbina puszcza.

Opublikowano

zależy ile tego oleju jest? trochę w każdym dolocie w TDI masz więc to jeszcze nie problem, gorzej jak leci już ze wszytki połączeń dolotu a olej wyraźnie ubywa na bagnecie