predki74 Opublikowano 16 Lutego 2011 Opublikowano 16 Lutego 2011 Witam mam problem taki zrobiłem 350 km postawiłem auto normalnie chodziło nie było żadnych objawów po 2 dniach odpalam auto on kopci na maksa przez bagnet jak otworzyłem to leci powietrze zrobiłem 5 km i nic nie przestało samochód normalnie pracował nic nie przerywał wchodził na obroty , samochód postał 8 godzin i wszystko wróciło do ładu nic już nie dmucha wróciło do stanu jak było przedtem po wyjęciu bagnetu zauważyłem białe ślady małe drobinki wody płynu mi nic nie ubyło . O co tu chodzi co się mogło stać. Proszę o pomoc bo mam w piątek wrócić do domu .
weed Opublikowano 16 Lutego 2011 Opublikowano 16 Lutego 2011 kończąca się uszczelka pod głowicą kompresja poszła i dlatego dmuchało,sprubuj tez po zagrzaniu silnika odkręcić korek ze zbiorniczka wyrownawczego i zobacz czy też zasyczy
predki74 Opublikowano 16 Lutego 2011 Autor Opublikowano 16 Lutego 2011 sprawdzałem nic nie syczy płyn cały czas w normie .
weed Opublikowano 16 Lutego 2011 Opublikowano 16 Lutego 2011 narazie jeżdzij i obserwój bagnet jak będzie coraz więcej wody to wiadomo co jest, odrazu ci nie ubędzie płynu
predki74 Opublikowano 16 Lutego 2011 Autor Opublikowano 16 Lutego 2011 będę sprawdzał tylko mam pytanie czy może być coś innego ?
domjenick Opublikowano 16 Lutego 2011 Opublikowano 16 Lutego 2011 jeśli robisz krótkie odcinki drogi-to będą podobne objawy-jakby kremowa masa na bagnecie i korku oleju,ale jeśli silnik dobrze się nagrzeje-to uczelka-tylko przy uszczelce płyn powinien się zabarwić,jak kawa z mlekiem
predki74 Opublikowano 18 Lutego 2011 Autor Opublikowano 18 Lutego 2011 Powiem tak przejechałem około 370 km i wszystko jest w porządku i sam już nie wiem , czy tylko wtedy się przytkała odma czy to jest możliwe.
Rekomendowane odpowiedzi