Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Odpadający lakier z błotnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj zauważyłem coś bardzo niepokojącego w mojej A4... Czy ktoś miał taki problem? dodam że jestem drugim właścicielem, a samochód nigdy nie bity i nie malowany. Czy będzie konieczność malowania całego błotnika?

DSC00496.jpg

DSC00495.jpg

Opublikowano

To juz 3 a4 z 2004 roku (w tym moja) gdzie obserwuje takie rzeczy...

Opublikowano

łaaa mocno odprysło :blink:

jak najszybciej zrób zaprawkę choćby pędzelkiem żeby kamienie i woda nie działały bezpośrednio na ocynk

Opublikowano
  • Autor

myślałem że tylko ja mam taki problem :wallbash:

Więc teraz czekam az mrozy odpuszczą i do LAKIERNIKA :mysli:

Opublikowano

sporo odpadło, ale w B6 niestety już nie ma takiego zabezpieczenia jak choćby B5, u kumpla w B6 na przednich nadkolach dosłownie też złazi warstwami, a auto nie widziało grama szpachli.

cięcie kosztów po 2000 roku daje się we znaki, niestety ale samochody już nie są na lata, choć kosztują jeszcze więcej ;(

Opublikowano

Dzisiaj zauważyłem coś bardzo niepokojącego w mojej A4... Czy ktoś miał taki problem? dodam że jestem drugim właścicielem, a samochód nigdy nie bity i nie malowany. Czy będzie konieczność malowania całego błotnika?

DSC00496.jpg

DSC00495.jpg

Nie był malowany??? A to białe pod lakierem to co???? :wink4:

Opublikowano

To gola blacha...

Opublikowano

U mnie to samo. Po obydwu stronach. Z jednej bardziej z drugiej mniej. Kamienie robią robotę no i oszczędności.

Trzeba będzie zaprawki porobić.

Opublikowano

DSC00496.jpg

Zrób na razie zaprawki ,a dobry lakiernik sobie z tym poradzi i nie trzeba malować całego błotnika bo potem ktoś ci powie ,że auto było uszkodzone. :hi:

DSC00495.jpg

Opublikowano

Panowie nie tylko w audi są takie przypadki. Niestety obite przez kamienie. Tutaj bardzo mocno obite. djcooler dobrze prawi zaprawki i malowanie bez zbędnego malowania całego elementu. Najgorzej jest na zimówkach jak się jedzie i nie ma śniegu..... słychać jak kamienie tłuką o samochód :confused4:

Opublikowano
  • Autor

Mam dobrego lakiernika zrobi tak jak piszecie... malowanie ewentualnie do rantu blotnika. Ale zdjęcia zrobilem i dolacze do dokumentacji samochodu zeby przy sprzedazy nikt nie powiedzial ze byl malowany bo bity. :mysli:

Opublikowano

Mam dobrego lakiernika zrobi tak jak piszecie... malowanie ewentualnie do rantu blotnika. Ale zdjęcia zrobilem i dolacze do dokumentacji samochodu zeby przy sprzedazy nikt nie powiedzial ze byl malowany bo bity. :mysli:

Wystarczy że odeślesz kupującego na forum i luknie w temat. :good:

Opublikowano

No to panowie możecie doliczyć jeszcze jedną sztukę moja z 2004 ma podobny defekt pod nadkolem.

Koszt u lakiernika okolo 200zl, pomaluje 3/4 blotnika, zeby juz nei bylo takich akcji.

Opublikowano

po co malowac 3/4 blotnika...wystarczy pomalowac do rantu i bedzie :good:

Opublikowano

po co malowac 3/4 blotnika...wystarczy pomalowac do rantu i bedzie :good:

moja jest 2001 i tez w tym samym miejscu zrobil sie purchelek :disgust: A patrzylem z ciekawosci miernikiem lakieru no i lakier ori :thumbdown:

Opublikowano

Ja też mam coś takiego na lewym błotniku :confused4: ale przeszlifowałem papierem wodnym 1500, kupiłem 100 gram bazy w mieszalni i zamalowałem pędzelkiem, od sierpnia nic się z tym nie dzieje i nie rzuca sie w oko tak jak wcześniej.