Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pompowtryski PD - Demontaż, Wymiana, Ustawienie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

za duzo czyli ile....

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

po wymianie wałka i szklanek samochód jest mułowaty, obrotomierz dochodzi do 3tys i się zatrzymuje jak by zaplon odcinało po paru sekundach rwie normalnie jak przed wymiana wałka i szklanek na postoju jest tak samo. Pomóżcie

• 1 rok później...
Opublikowano

Odgrzeje troche kotleta :wink:

Ostatnio wymieniłem olej i wszystkie filtry ( lacznie z paliwa), do tego została zrobiona regulacja wtrysków po wymianie i okazało sie ze spalanie wzrosło o ok. 1-1, 5 litra w stosunku do tego przed jakakolwiek robota.

Korekcja pompek w grupie 13 to kolejno 0, 68; 0, 21; -0, 02; -0, 92. Grupa 23 kolejno 29, 23, -17, 12.

Ktoś moze podpowiedziec co moze byc przyczyna takiego stanu rzeczy?

Troche ciezej tez mam wrazenie pali.

Opublikowano

na ile stopni byly krecone pd?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Nie mam pojęcia - robili mechanicy, ale z tego co pamietam na 180º :eusathink:

Czy regulacja ma wpływ na spalanie, bo nic oprócz tego nie było robione? :mysli:

---------- Post dopisany 28-04-2014 at 23:29 ---------- Poprzedni post napisany 06-04-2014 at 22:46 ----------

Ma ktoś jakiś pomysł co mogło spowodować wzrost spalania? Czy mogło sie cos poprzestawiać po regulacji pompek :kwasny:

Opublikowano

Jaka jest synchronizacja rozrzadu. Ustawiasz synchro na 0,0

Opublikowano
Jaka jest synchronizacja rozrzadu. Ustawiasz synchro na 0,0

Rozrzad jest ustawiony na -1, 1

Opublikowano

Okolice 0 zeby bylo... Najlepiej 0.0. Kiedys jak u tescia robilem rozrzad w avf -nie wiem jaka wczesniej mial synchr. Ale po wymianie i ust.na 0.0 tez stwierdzil ze zwiekszone jest spalanie.

U kolesia w octavi tylko ze 2.0tdi 140km 8v synchro ma przestawione na 3.5 bo na 0.0 auto bylo slabe i chlalo 2L wiecej.

Opublikowano

Moźe i tak, ale przed regulacją pompek nic nie było ruszane i palił normalnie. Wszystko sie zadziało po ruszeniu pompek, bez dotykania czegokolwiek innego, wiec nie wiem czy rozrzad ma cos do tego :eusathink:

Opublikowano

To jaki luz ustawić na PD w mojej audi z silnikiem AVF? Robil mi to mechanik ale wydaje mi sie ze cos zrabal bo auto po nocy slabo reaguje na gaz jest ospale i pusci dymka a po chwili wszystko normalnie jest? Czy w ogole to moze miec na to wplyw?

Opublikowano

Mam podobnie - po regulacji pompek zacząl palić duźo więcej tj. przed regulacją w mieście na 17'' w granicach 7, 2-7, 6 a teraz potrafi dobić do 9/100 km i nie wiem co jest k..a z tym :kwasny:

Opublikowano

A pompki zamontowałeś identyczne jak były wcześniej ?

Wydajniejsze pompki będą powodować większe spalanie :whistling:

Opublikowano

180 czy 225 jaki do avf-a? I czy to co opisałem być skutkiem zle ustawionego luzu na PD? Moja też zaczeła więcej palić. Już nie wiem czego się łapać jak coś wymyślis to pisz.

Opublikowano

Ostatnio rozmawiałem z człowiekiem który się zajmuje regulacją, wymianą pompek i zdziwił się jak mu powiedziałem, źe regulację zrobili w avf na 180 stopni. Powiedział, źe powinna być na 225 bo pompki więcej wytrzymają - do tego w elsie teź jest regulacja opisana na 225 stopni.

Ale z tego co poczytałem na różnych forach to opinie sa podzielone - jedni źe na 180 drudzy na 225 i też zgłupiałem :kwasny:

Opublikowano
A pompki zamontowałeś identyczne jak były wcześniej ?

Wydajniejsze pompki będą powodować większe spalanie :whistling:

Pompki zostały takie jakie były, a spalanie wzrosło ewidentnie po regulacji :kwasny:

Opublikowano

koledzy mam male pytanko bo nic nie ma w temacie o silniku AWX, jak ustawic pompki na 120-180 czy 225?? bo czekam mnie wymiana uszczelnien itp, a przy okazji zerkne na walek i szklanki??

Opublikowano
koledzy mam male pytanko bo nic nie ma w temacie o silniku AWX, jak ustawic pompki na 120-180 czy 225?? bo czekam mnie wymiana uszczelnien itp, a przy okazji zerkne na walek i szklanki??

na forach piszą o 180 stopniach, jak rozmawiałem z gościem który się tym zajmuje na co dzień mówił, że jak będzie na 225 stopni (w elsie też jest ustawianie na 225 stopni) to pompka jest mniej eksploatowana i powinna dłużej pożyć :wink:

ale ile osób tyle opinii :kwasny:

Opublikowano

Jeszcze raz napisze czy xle wyregulowany luz na pompce moze miec wplyw na to ze:

Na zimnym silniku auto jest zmulone wciskam gaz i chce normalnie ruszyc a czasem nawet zgasnie ogólna "nie moc" na dole , i do tego puszcza dymka po przejechaniu kilku metrow przewaznie juz na 3 biegu jst normalnie. Aha i podczas tego braku mocy jest slyszalny też jakis dziwny dxwiek jakby z okolic vacupompy,ale wszystkie 3 objawy znikają i auto po chwili jest normalne. No może troche tego dolu dalej brakuje... co to może byc?

Opublikowano

vacum na pewno nie ma nic do tego o czym piszesz :wink:

Opublikowano

Domyslam sie ale mniejwiecej tam slychac ten glos... a co z pompakami ? one cos mogą do tego miec?