Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AJM] Problem z temperaturą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mam taki problem:

Sprowadziłem audiczkę A4 1.9TDI 115-116 KM silnik o oznaczeniu AJM

Jadąc nawet około 50km auto miało temperaturę max 70stopni, wymieniłem termostat i teraz mam tak że szybko się nagrzewa i jak jadę bez gwałtownego przyśpieszania to jest wszystko oki, temp max 91 stopni, a jak zaczynam go troszkę wyżej kręcić to temp dochodzi do 107 stopni, puszczam gaz i normalna jazda i spada temperatura, termostat z ASO, wymieniłem również pompę razem z rozrządem.

Mechanik mówi żeby wymienić jeszcze raz termostat.

Co myślicie?? Może ktoś się spotkał z takim problemem??

Opublikowano

sprawdz korek zbiorniczka, a uklad sie odpowietrzył, polacza vaga i sprawdz temperature na klimatroniku i na zegarach, sprawdz tez czy niemasz co2 w zbiorniku wyrownawczym

Opublikowano
:kwasny: może być że uszczelka pod głowicą się wysrała
Opublikowano

korek oki, temperatura na vag-u przy wolnych obrotach jak już jest zagrzany 88-91 stopni i przy normalnej jezdzie również, a jak zaczynam troszke bardziej go kręcić to skacze prawie w momencie nawet do 107 na vag-u, podpowiada mechanik że jest walnięty termostat, jest nowy ale może, kto wie.

[br]Dopisany: 18 Luty 2011, 23:04_________________________________________________dzięki Panowie i Panie za pomoc ;)

j**ane towarzystwo wzajemnej adoracji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

warnwarn.gifHamuj bajere

Opublikowano

dzięki Panowie i Panie za pomoc ;)

Po co ten tekst :blink: Myslisz ze Ci ktoś powie dokładna przyczyne usterki w twoim aucie nie widząc auta, rozrzad też wymieniasz przez internet :mysli: pewnie do garbatego tez byś miał pretensje że dzieci miał proste :wallbash: :wallbash:

Opublikowano

czy ktoś aby nie za dużo dziś wypił :kox:

Opublikowano

korek oki, temperatura na vag-u przy wolnych obrotach jak już jest zagrzany 88-91 stopni i przy normalnej jezdzie również, a jak zaczynam troszke bardziej go kręcić to skacze prawie w momencie nawet do 107 na vag-u, podpowiada mechanik że jest walnięty termostat, jest nowy ale może, kto wie.

[br]Dopisany: 18 Luty 2011, 23:04_________________________________________________dzięki Panowie i Panie za pomoc ;)

warnwarn.gifHamuj bajere

Ty Trollu. :vaglogi: tyle że mózgu

Pozdrawiam